Online előadás – Duális képzés szakképzési munkaszerződés alapján

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020. december 16-án online előadást szervezett, ahova meghívást kaptak a gazdálkodó szervezetek képviselői és a középiskolák vezetői is, így több, mint 150-en vettek részt a meghirdetett eseményen.

Az új - 2019. évi LXXX. – szakképzési törvény bevezetése számos változást eredményezett a duális képzés tekintetében, mely alapján a gazdálkodó szervezetek adminisztrációs kötelezettségei kibővülnek, továbbá a szakképzési munkaszerződés bevezetésével a duális képzőhelyek finanszírozással kapcsolatos kötelezettségei és lehetőségei is jelentősen megváltoznak.


Dr. Henczi Lajos – c. egyetemi tanár, PhD, az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet oktatója – a duális képzésben bevezetendő projektszemléletet mutatta be a központilag kiadott képzési és kimeneti követelmények, illetve programtervek alapján.

Balog Adrienn – közgazdász, mérlegképes könyvelő, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara duális képzési tanácsadója – gyakorlati példákkal kiegészítve a szakirányú oktatás finanszírozása, tanulószerződések és szakképzési munkaszerződés támogatásának elszámolása témakörben tartott részletes tájékoztatót.

 

Dr. Henczi Lajos előadásának videó felvételét itt tekintheti meg.

Az előadások vázlatai mellékletben elérhetőek.

 


logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2