Velünk a vállalkozásodért - Vállalkozásfejlesztési fórumot tartottak Kecskeméten

Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel vállalkozásfejlesztési konferenciát tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a kecskeméti Four Points by Sheraton szállodában április 30-án, kedden. Az előadások középpontjában az innováció, a fenntarthatóság, a versenyképesség és a hitelezés állt, és több előadó is kiemelten foglalkozott az ESG és az MI jelentette kihívásokkal és lehetőségekkel.


A konferencia kezdetén Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte: a kecskeméti fórum fő célja, hogy aktuális információkkal segítsék a helyi vállalkozásokat a boldogulásban. Hangsúlyozta, hogy a kedvező hazai adórendszernek, valamint a kormányzati és az uniós forrásoknak köszönhetően a magyar cégek jelentősen tudtak faragni a nyugat-európai társaiktól való lemaradásukon. A vissza nem térítendő támogatások mellett egyre fontosabb szerepet játszanak a KAVOSZ Zrt. által biztosított államilag támogatott hitelek, melyek a piacinál jóval kedvezőbb kamatok mellett biztosítanak finanszírozást a fejlesztésekhez – tette hozzá.

Gaál József kitért az oktatás, a szakképzés fontosságára és sikereire is. Mint felidézte, a nemrég zárult Szakma Sztár Fesztiválról tíz dobogós helyezéssel tértek haza a kecskeméti diákok.

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy a kamara hidat kíván képezni az állam és a piac között, segítve a gazdaság fejlődését. A július 1-jén kezdődő magyar uniós elnökség kapcsán kiemelte, annak legfőbb gazdasági célja a magyar és az európai versenyképesség növelése a feltörekvő távol-keleti gazdaságokkal és a pozícióját tartó Egyesült Államok gazdaságával szemben.

Szolnoki Szabolcs, a Nemzetgazdasági Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára a kkv-k technológiai és digitalizációs fejlesztéséről tartott előadást, kiemelve a kormányzat által e téren elindított programokat. Kitért többek között a drónszabályozás megújítására, a mérnöki tanácsadást biztosító ipar 4.0 kamionra és az MI stratégiára. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a gyors technológiai fejlődéssel nagyon nehéz lépést tartania a szabályozásnak, de a fő céljuk az, hogy az MI káros hatásaitól megvédjék a szervezeteket és az embereket.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Széchenyi Kártya Programról tartott előadást. Mint mondta, a fix 5%-os kamattal futó hitelek rendkívül népszerűek, 2023-ban országosan 50 ezer cég vette fel őket 1800 milliárd forint összértékben, ezen belül Bács-Kiskun vármegyében 4 ezer vállalkozás élt ezzel a hitellehetőséggel összesen 112 milliárd forint értékben.


Forrás: hírös.hu
Fotók: BKMKIK


A Vállalkozásfejlesztési Projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg.
Támogatói Okirat: VF/44/5/2023

 Rendezvénynaptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2