Az elmúlt néhány év történései, a háborús konfliktus, az infláció és az energiaválság kockázata világszerte történelmi léptékű következményekkel járt a gazdaságokban. Nincs ez másként Magyarországon sem - napról-napra újabb és újabb kihívásokkal kell a vállalkozásoknak szembenézniük. A válság kezelése, a gazdaság újraindítása, a vállalkozások védelme és fejlesztése közös felelősségünk és érdekünk – ez a szándék hívta életre idén is a Portfolio és a KAVOSZ Zrt. országos gazdasági rendezvénysorozatát, melynek egyik állomása május 11-én Kecskemét volt.

A KAVOSZ Zrt. tulajdonosai és a Széchenyi Kártya Programot szakmailag irányító Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös érdeke, hogy minél több lehetőséget biztosítson a vállalkozások részére, hogy információt szerezzenek az általuk kínált finanszírozási lehetőségekről, valamint a hitelezési piac aktuális eseményei is szükségessé teszik a hazai kkv szektor körében a Széchenyi Kártya Program MAX+, illetve egyéb kormányzati támogatással megvalósuló lehetőségek erőteljes népszerűsítését.

Ennek a célnak az elérése érdekében a KAVOSZ Zrt., a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége támogatásával és a Portfolio.hu-val együttműködésben országjáró rendezvénysorozatot szervezett néhány stratégiai fontosságú megyében.

Az ingyenes szakmai rendezvényen a cél az volt, hogy a jelenlévők átfogó képet kapjanak a hazai gazdasági helyzetről, lássák azokat a pénzügyi és fejlesztési lehetőségeket, amelyek segíthetik a kis- és középvállalkozásokat az újraindulásban, és kiutat jelenthetnek a válságból.

Várható-e javulás a gazdasági folyamatokban az idén? Milyen hazai források, hitelprogramok állnak a vállalatok rendelkezésére a válságkezelésben? Hogyan lehet megőrizni és növelni a versenyképességet nehezített pályán? A rendezvénysorozat állomásain, így Kecskeméten is vállalatvezetők, szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adtak áttekintést a helyi vállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről.

A „Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort! – KAVOSZ-Portfolio országos gazdaságélénkítő roadshow” kecskeméti eseményén köszöntőt Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere mondott. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának a gazdasági életben betöltött szerepéről, a vállalkozásokat segítő tevékenységéről Gaál József kamarai elnök beszélt előadásában.

A prezentációkat követően került sor a vállalati panebeszélgetésre, amelynek vendégei Bíró Attila, kamarai elnökségi tag, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója,  Slonszki Attila, a kamara kereskedelmi alelnöke, a Plan Zrt. ügyvezetője, a GÉPÉSZ Holding igazgatósági tagja, Sziráki Szilárd, kamarai ipari alelnök, a Budamobil-Cargo Kft. ügyvezetője, valamint Végh Tamás, kamarai elnökségi tag, a T.E.T.T. Mérnökiroda Kft. ügyvezetője voltak.

 

További információk:
hírös.hu
Kecskeméti Televízió - Hírös Hírek
keol.hu


 

 


Rendezvénynaptár

February 2024
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Várható események

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2