A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programja, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében jelentős érdeklődés mellett zajlott le a a Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozat Digitális ipari forradalom című rendezvénye.

Az április 13-i, kecskeméti szakmai programon előadásokat hallgathattak az érdeklődők a vállalkozások jövőjét meghatározó, feltörekvő technológiákról és alkalmazásukról, a működésük jövőbeli változásairól, az ehhez várható támogatásokról, a mesterséges intelligencia működésbeli szerepéről, valamint a robotok használatáról.
Köszöntőt Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondott.
A rendezvényen elhangzott: a magyar vállalkozások csak korlátozott mértékben használják a digitális technológiát. Minél kisebb egy vállalkozás, annál kevésbé használja ki a digitalizáció révén elérhető versenyelőnyöket. A Gazgaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára, Szolnoki Szabolcs hangsúlyozta: a mikrovállalkozások felkészítése a digitális átalakulásra kiemelten fontos. A kkv-k körét tekintve a digitális lemaradás kisebb a gyártóiparban, mint a szolgáltatószektorban, a kereskedelemben vagy az építőiparban.
Az előadások sorát panelbeszélgetés követte. Témája volt az Ipar 4.0 kompatibilitása a kkv-knál.

 

További információk: hiros.hu


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2