Nem mindegy, hogy mivel tüzelünk! Bizonyos anyagok használatával önmagunkat és a környezetünkben élők egészségét veszélyeztetjük. A Kéményjobbítók Országos Szövetsége XI. Országos Kéménykonferenciáján Netoleczky Károly, a szervezet elnöke így indokolta a szilárdtüzelés, mint főtéma aktualitását.

A nemzetközi részvétellel szervezett konferencia 2020. augusztus 27-28-án zajlott Kecskeméten. A kétévente aktuális esemény márciusi időpontját a koronavírus-járvány miatt volt szükséges megváltoztatni. Az elhangzó előadásokat úgy állították össze a szervezők, hogy a csütörtöki és a pénteki nap is szakmai napként akkreditáltatható továbbképzés legyen a szakmagyakorlók számára. A konferencián egy kiállítás keretében a szakemberek és az érdeklődők számára bemutatókat szerveztek.

A védnökséget, partneri támogatást vállaló Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nevében Kurdi Viktor általános alelnök megnyitóbeszédében kiemelte, hogy a célok közösek: a tudásmegosztás, a szemléletformálás, az információátadás a lakosság felé.

A konferencián elhangzott: a központi téma, a levegőtisztaság-védelem nemcsak a jövőnk szempontjából fontos, de Alaptörvényből fakadó felelősségünk is. A megfelelő levegőminőség elérésében a tüzelőberendezéseknek és a hozzájuk csatlakozó kéményeknek nagyon fontos szerepe van, ezért a tanácskozáson több előadó is kifejtette véleményét a különböző tüzelőanyaggal működő berendezések környezetre gyakorolt hatásairól és a fejlődés irányáról. Az előadók kiemelten foglalkoztak a szilárdtüzelésből eredő kibocsátások csökkentésével, és bemutatták a korszerű fatüzelés kedvező hatását.

A hivatalos megnyitó alkalmat adott arra, hogy átadják a Meszléry Celesztin-díjakat azoknak a szakembereknek, akik az égéstermék-elvezetés – tüzelőberendezés – légellátás szakterületen kiemelkedő tervezői, kivitelezői, oktatói vagy szolgáltatói munkát végeztek (végeznek), a szakterület elismertségét kiemelkedő szakmai, emberi hozzáállásukkal, társadalmi tevékenységükkel segítették, illetve segítik elő.

További információk:

baon.hu
hirös.hu
Kecskeméti Televízió - Hírös Hírek
Kecskeméti Televízió - Múzsa
keol.hu
Petőfi Népe - 2020. augusztus 29. 


Rendezvénynaptár

August 2021
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Festők Nemzetközi Konferenciája
2021.08.12
0:00 - 0:00

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó