Miért éppen Kanada? – sikeres üzleti fórum a kamarában

A vállalkozások külkapcsolatainak fejlesztése kiemelt kamarai törekvés. Az ennek jegyében zajló fórumsorozat része volt a kanadai-magyar üzleti találkozó. Erről Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt a köztestület székházában, március 19-én megtartott üzleti fórumon.


A kanadai piac iránt érdeklődő, oda készülő, vagy a már ott jelen lévő, de üzleti kapcsolatait bővíteni kívánó, mintegy 27 Bács-Kiskun vármegyei vállalkozás vezetője, képviselője hallgatta Kanada kereskedelmi tanácsosa, Kanada Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője tájékoztatóját küldetéséről és feladatairól. Francis Uy hangsúlyozta: Kanada a 15. legnagyobb befektető Magyarországon. Befektetéseit 2016-hoz képest 2021-re megháromszorozta. Mint mondta, üzleti lehetőségeket keresnek Magyarország értékes és erős térségeiben, így Kecskeméten, Bács-Kiskun vármegyében, hogy a Kanadába tervezett magyar befektetések is gyarapodjanak.

Gaál József kamarai elnök kiemelte: az észak-amerikai piac óriási és nyitott az újdonságokra, a minőségre. Példaként említette az élelmiszeripari és a hungarikum termékeket, az igényes, innovációt tartalmazó biokozmetikai produktumokat.

A fórumon szó esett a kanadai-magyar kereskedelmi kapcsolatok jellemzőiről, valamint az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodásról (CETA).

Több vállalkozásvezető élt azzal a lehetőséggel, hogy a kerekasztal-beszélgetés után személyesen is konzultálhatott Kanada Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosával.


 

 

 


Rendezvénynaptár

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2