A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen „Kamarával, együtt a vállalkozásokért” néven exkluzív, szabadon válaszható tárgyat indított 2020 szeptemberében. A kurzus hallgatói a GTK oktatóitól, valamint a megye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől tanulhatták meg az üzleti ötletek megvalósításának és egy vállalkozás elindításának a mesterfogásait. Az előző tanévben újabb üzleti kurzus indult, idén pedig a harmadik vette kezdetét. Ez a képzés zárult le május 16-án.

Többek között a vállalkozóvá válás elősegítéséért kötött együttműködést a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Neumann János Egyetemmel. Ennek fényében az ez egyik, és kiemelten sikeres program a „Kamarával, együtt a vállalkozásokért” kurzus.

A legfontosabb vállalkozásindítási kérdéseken túl a tantárgy tematikája bemutatja a modern, tudatos vállalkozásindítás módszereit és jó gyakorlatait, valamint lehetőséget biztosít a Kamara által a vállalkozások számára nyújtott szolgáltatások, érdekképviselet és támogatás megismerésére.

Az idei szemeszter zárásakor a hallgatói csoportokban kidolgozott üzleti tervet mutatták be a zsűrinek a diákok. Mind a négy csapat felkészülését vállalatvezető mentor segítette: Juszkó Anita, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke, a Four Points by Sheraton Hotel Kecskemét igazgatója, Meszes János Csaba, a Tom Market Kft. területi vezetője, Lukovszki János, a Luko Perito Kft. pénzügyi üzletágvezetője, valamint Tasi László autószerelő mester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnöke.

A bírálók és a többi csoport tagjai az éppen prezentáló hallgatók ötletét, egy megvalósítható vállalkozás működési feltételeit ismerhették meg. A zsűri felkért szakértői voltak: Csatos Erika, a MetLife Magyarország vezető tanácsadója, Borbély Bence, a Full Funnel Marketing Kft. alapítója, dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudomány Karának dékánja, Dr. Karcsics Éva, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kar gazdálkodási és menedzsment alapszakának szakfelelőse, valamint Dr. Tessényi Judit, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudomány Kar Marketing és Üzleti Kommunikáció tanszékének vezetője.

Ez a csapatmunka, s maga a kurzus nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikeresen készüljenek fel a vállalkozás-indítást fontolgató diákok a majdani cégalapításra.

 

 


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2