A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Tudástranszfer – Munkaerőpiaci alkalmazkodás segítése a duális képzéssel Bács-Kiskun vármegyében címmel rendezett duális képzési konferenciát 2023. március 23-án.


2010 decemberében született meg az a megállapodás, amely a jövőbeli szakképzési együttműködésről szólt. Ebben voltak partnerek Kecskemét város vezetése, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a kecskeméti Mercedes gyár. Így indult el a hírös városból az az oktatási rendszer, amelyet  hamarosan sikeresen akkreditáltak. A gazdaság igényei sürgették tehát a duális képzés bevezetését. Erről Gaál József kamarai elnök beszélt a regionális rendezvényt megnyitó köszöntőjében.

A felsőoktatásban 2016-ban vezették be a gyakorlatorientált képzést. Ennek keretében az iskolai elméleti oktatás mellett a vállalkozásoknál tanulhatják meg a hallgatók a hivatások fogásait. Az ipari szektorhoz tartozó cégek keresik a fiatal, már gyakorlattal rendelkező szakembereket, így bizonyított, hogy mennyire fontos a duális képzés a felsőoktatásban is.

A kamarai rendezvény része volt egy hosszútávú, együttműködési megállapodás aláírása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Neumann János Egyetem részéről. A stratégiai keretmegállapodás célja a térség felsőoktatásának fejlesztése, valamint a vállalkozások és a felsőoktatás közötti kapcsolat további erősítése.

Az értékközpontú duális szakképzés és felnőttképzés innovációi és kapcsolódási lehetőségei a duális felsőoktatáshoz. Ezzel a címmel tartott a konferencián előadást dr. Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

A duális képzés módszertani fejlesztéseiről, a felsőfokú duális képzés és a középfokú duális szakképzés összehangolásának lehetőségeiről pedig dr. habil. Fülöp Tamás PhD, a Neumann János Egyetem rektora beszélt.


Rendezvénynaptár

November 2023
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2