"A pillanat varázsa" címmel nyílt meg Csomák Lászlóné Cserzsi textil és pasztell képeinek kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában. A tárlatot Ziegler Németh Ferenc festőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.


Az alkotó egy internetes oldalon 2015-ben találkozott a hazánkban akkor még alig ismert technikával, a paverpol textilszobrászattal. Az alapokat egy budapesti stúdióban sajátította el, majd sok gyakorlással, kísérletezéssel elindult a saját útján, és kialakította egyéni stílusát. Ennek egyik jellemzője a kifinomult térlátás, az egyedi színvilág használata, valamint a művészi fokra fejlesztett laza aprólékosság. Mindez soha nem állt tőle távol, mivel a mindennapokban fogtechnikusként egyedi, precíz munkát végez.
A paverpol rengeteg lehetőséget ad az alkotásban. Lehet készíteni kül- és beltéri szobrokat, domborműveket, képeket, ajándéktárgyakat, dekorációs elemeket. Kalandozásra is lehetőséget teremt a színek, formák, mozdulatok világában. Cserzsi a szobrokat márvány vagy fém alapra szerkeszti drótváz használatával, majd réteges építéssel készíti el a végleges formát. Sok selymet, természetes, illetve részben újra hasznosítható anyagot használ. Kiállításokon és rendezvényeken szívesen ismerteti meg az érdeklődőkkel ezt a technikát. Rendszeresen részt vesz továbbképzéseken és alkotótáborokban, ahol felfedezi az új anyagokat és technikákat. Cserzsi rendszeres kiállítónak számít Magyarországon, de már külföldön is bemutatták a műveit. Gyakran vendégeskedik a közszolgálati és kereskedelmi televíziók magazinműsoraiban. A szakmai körökben és a művészetet kedvelők között is jól ismert művésznő több rangos helyezést, elismerést kapott. 2018-ban vehette át a Ver-Deco iparművészeti díjat és a Magyar Kézművességért Alapítvány különdíját, a szombathelyi ALFA-TALENT Egyesület Ave Savaria alkotói pályázatán pedig első és második helyezést érdemelt ki.

A képzőművészet minden ága, így a festészet is vonzotta, és két évvel ezelőtt Ziegler Németh Ferenc festőművész mentorálásával kezdte el a pasztell festészetet. Újabb kihívást jelent számára az akvarell technika.

Cserzsi főként a hagyományokat, az emberi kapcsolatrendszereket, a családi ünnepeket örökíti meg. Ábrázolásmódjával olyan emberi tulajdonságokat, érzelmi kötelékeket fejez ki, mint például a szegénység, az összetartozás, a vidámság, a szeretet. Művészetét három szóval lehet jellemezni: természetközelség, lelkiség, nőiesség, ami a témaválasztásban mutatkozik meg. Színvilága, színhasználata a személyiségét tükrözi, szereti és gyakran alkalmazza az erős, harsány színeket, melyeket különös érzékkel és technikával lágyít, szelídít, és ezzel elvarázsolja a közönségét egy romantikus, pasztell mesevilágba.

Csomák Lászlóné Cserzsi kiállítása 2023. január 15-ig látható a kereskedelmi és iparkamarában.


Rendezvénynaptár

June 2023
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2