Jubileumi Bácskai Napot tartottak Baján

Szeptember 3-án tartották meg a X. Bácskai Nap rendezvényt a Petőfi-szigeti Turisztikai Központban. A szervező Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bajai Képviselete idén is a térség kiváló élelmiszeripari termékeit előállító kistermelőket hívta meg és díjazta a Kiváló Bácskai Termékdíjjal.

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt esztendőben megnőtt az igény a helyi élelmiszerek iránt. Sokkal többen keresik a helyi tájegységek ízeit, illetve azokat a hagyományok alapján készült élelmiszereket, amelyek a régmúltban is megvoltak. Köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt időszakban megszervezték ezt a rendezvényt. Mint fogalmazott, úgy gondolja, hogy fontos évente legalább egyszer bemutatni, díjazni a kiváló bácskai termékeket. Nyirati Klára polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta a Kincses Bácska név fontosságát.

A rendezvény reggel menetzenével és a mazsorettesek menettáncával kezdődött a városi piacon, innen vonultak a Petőfi-szigetre zenei kísérettel. Közreműködött a Madarasi Fúvószenekar, a bácsalmási Kyra Dance Team Mazsorett csoport és Ghanim Tamás bíró. Az ünnepélyes megnyitó előtt a Hestia Tűztánc csoport zsonglőr show-val szórakoztatta az érdeklődőket a turisztikai központ bejárata előtt. A köszöntőket követően a vállalkozók, kistermelők átvehették az idei Kiváló Bácskai Termékdíjakat. A díjakat Zsigó Róbert honatya, Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Nyirati Klára, Baja polgármestere, valamint Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adták át.

A délelőtt folyamán zenés, vidám műsorok szórakoztatták a közönséget. Fellépett és óriási tapsot kapott a Danubia AMI Nagybaracskai Néptánc Együttes II. csoportja. Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté, a Budapesti Operettszínház művészeinek musical- és operettválogatás műsora is nagy sikert aratott.

 

Forrás: baon.hu

 
További információk:
baja.hu
amve.hu
Bajai TV - Híradó

 

 

 


Rendezvénynaptár

April 2023
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2