Lezárult a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara második közös kurzusa. A Kamara a vállalkozásokért elnevezésű exkluzív tárgyat választó hallgatók a szemeszterzárás alkalmán öt csoportot alkotva prezentáltak egységes üzleti terveket.

Országosan is egyedülálló az a kapcsolat, amit a kamara kiépített az egyetemmel – fogalmazott köszöntőjében dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Az elmúlt hónapokban kamarai szakértők bevonásával sajátították el az egyetemisták azokat az ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek egy vállalkozás beindításához. Ide tartozik a stratégiai jelentőségű üzleti terv. Egy olyan szakmai dokumentum, amely a majdani befektetők számára is vonzó kell, hogy legyen.

A záró prezentációk során a fiatalok arra törekedtek, hogy tényszerűen, informatívan, komplex, logikus és szakszerű módon bizonyítsák be a zsűrinek: van létjogosultsága a környezettudatosság jegyében elképzelt vállalkozásuknak.

Az elsőként 2020-ban elindított egyetemi kamarai tantárgy hallgatói a GTK oktatóitól, valamint a megye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől tanulhatták meg az üzleti ötletek megvalósításának és egy vállalkozás elindításának mesterfogásait.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számára rendkívül fontos, emelte ki Gaál József, hogy az önálló ötletekkel, vállalkozói ambícióval rendelkező fiatalok már a tanulmányaik idején megismerjék a kamara által nyújtott szolgáltatásokat. A kamarai elnök hangsúlyozta: végzett szakemberként, elképzeléseik megvalósításának kezdetén és később is a kamara számos területen tudja a cégük fejlődését segíteni. A kamarával együtt könnyebb felfedezni azokat az értékeket, amelyekkel érdemes élni, ilyen például az a kapcsolati tőke és az a szakmai tapasztalat, amit ez a vállalkozói közösség nyújthat számukra.


Rendezvénynaptár

April 2023
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2