Vállalkozz szívvel, és hegyeket tudsz megmozgatni!


A Vállalkozó Nők Világnapja (Women Enterpreneur Day) egy olyan ügy, olyan állomás, ahol összekapcsolódhatunk, megélhetjük és megérthetjük erőnket ahhoz, hogy valóban a tehetségünkhöz és tiszta szándékainkhoz méltó szerephez juthassunk a társadalomban. A kamara célja, hogy összefogja a vállalkozónőket, fórumot nyújtson és segítse az igényeik, érdekeik érvényesítésében. Kérem Önöket, csatlakozzanak ehhez a közösséghez!
– így fogalmazott megnyitó beszédében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági igazgatója, Magyarországon az első vidéki Vállalkozó Nők Világnapja rendezvény megvalósítója. Utasi Melinda, tudva azt, hogy a nőkkel kapcsolatos szemléletformálás a férfiak nélkül nem képzelhető el, a kamara elnökét kérte fel az esemény köszöntésére.

A harmóniára és egyensúlyra törekvő hölgyek lelki érzékenysége átsugárzik a vállalkozásaikon is. Gaál József ezekkel a szavakkal üdvözölte az érintettek törekvéseit, gratulált, hogy a vállalkozói létet választották, s hogy adott alkalommal meg is mutatják magukat, erősödve bátorságukban, önbizalmukban. Erre kiváló lehetőség a Vállalkozó Nők Világnapja. A kamara örömmel támogatja a kezdeményezést.

Tavaly Budapesten volt az első hazai Women Enterpreneur Day. Keveházi Kata, a WED magyarországi nagykövete beszélt a kampány eszmeiségéről és fontosságáról.
A Vállalkozó Nők Világnapjának szervezete, a WEDO egy olyan önkéntes szerveződés, mely világszerte erősíti, ünnepli és támogatja a vállalkozónőket. A 2013-ban indított Vállalkozó Nők Világnapja arra ösztönözi a nőket, hogy aktív résztvevői legyenek a gazdaságnak, előmozdítsák a gazdasági növekedést, és közösségeket alkossanak a világ minden táján. A 144 országban ünnepelt Vállalkozó Nők Világnapja arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a vállalkozó nők társadalmi felelősségvállalása hozzájárul a legfontosabb globális vagy helyi problémák megoldásához.

A szervezet alapítója a nemzetközileg elismert vállalkozó, humanitárius, és bestseller szerző Wendy Diamond, akit a hondurasi elszegényedett nőknek nyújtott önkéntes segítsége inspirált a világnap megszervezésére. Felismerve azt a tényt, hogy a nők a világ munkájának 66%-át teljesítik, miközben a világ jövedelmének csupán 10%-át keresik meg (ugyanakkor ők teszik ki a fogyasztók 85%-át, így a globális kiadásokban 20 billió dollár felett van irányításuk), Diamond egy olyan mozgalmat szeretett volna elindítani, amely támogatja a nőket a vállalkozásukban, és ezzel enyhíti a szegénységet is.

Az első vidéki WED napot több férfi támogatta. Ez a hozzáállás Gaál József kamarai elnök mellett az emlékkő és az emlékfa ötlete kapcsán is megnyilvánult. Az emlékkövet a kiskunfélegyházi Bozóki István kőfaragó mester ajánlotta fel. Ő az Európai Kőfaragó fesztivál alapítója; az országban számos településen láthatók az alkotásai. Bátori Lászlónak, az Árpád krt. Társasház (a kamara székhelye) vezetőjének felajánlása pedig az emlékfa volt. Minden támogatást - beleértve a pénzügyi és jogi (férfi) tanácsadók munkáját is - köszönettel fogadtak a szervezők.

Az eső ellenére jó hangulatban telt a faültetés, majd pedig a többi előadás, a panelbeszélgetés és a workshop-ok is. Szó esett a vállalkozónői lét lehetőségeiről, kihívásairól, a nők vidékfejlesztésben és gazdaságfejlesztésben betöltött szerepéről, a nőkkel kapcsolatos sztereotípiákról és a vállalkozói szellemről, illetve készségekről.

Jelenlétével megtisztelte az alkalmat a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének egyetlen nőtagja (és vállalkozónő), Barcziné Kissebestyén Ilona, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara több képviselője, támogatva ezzel a vállalkozó hölgyeket.


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2