A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kecskemét legjobb kenyere címet adományozta a Fejedelmi Pékség Kft.-nek. Harmadik alkalommal érdemelte ki a tiszakécskei cég ezt a komoly szakmai elismerést a Hírös Hétre szervezett megmérettetésen.

A térségi péküzemek és pékmesterek számára szervezett rendezvényen a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt kenyerek egy évig viselhetik a Kecskemét kenyere címet.

Hét évvel ezelőtt a kenyér ünnepének tiszteletére hívta össze a megyei kereskedelmi és iparkamara a környék pékségeit, pékmestereit, hogy közösen szervezzenek egy versenyt, hogy megtalálják azt a kenyeret, amelyet ki tudnak emelni a legjobbak közül Szent István és az új kenyér ünnepén. A cél továbbra is az, hogy az emberek tudják: milyen verejtékes munkát jelent egy kenyér elkészítése. A Hírös Hét Fesztivál keretében immár hetedik alkalommal hirdették meg a rendezvénysorozat egyik leglátogatottabb és legkedveltebb gasztronómiai eseményét, a Hírös Pékversenyt.

A megmérettetésre idén is két kategóriában,kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható termékkel lehet nevezni:

  • 1 kg-os, cipó formájú, hagyományos, kovászos technológiával készült kenyér
  • 0,5 kg-os. táplálkozás-élettani szempontból korszerű technológiával készült termék (pl. magvas, teljes kiőrlésű lisztből készült, sószegény)

A zsűri elnöke: Győri Zoltán, Termékfejlesztési vezető, Intersnack Magyarország Kft.

A zsűri tagjai: Kiss Zoltán, mestercukrász és Tóthné Kovács Mária, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének Rendtagja. A minősítés az érzékszervi tulajdonságok alapján történt.

A „Kecskemét legjobb kenyere díjat” az augusztus 20-i városi ünnepség keretében adta át Sipos Zsolt, a kamara titkára. A szakmai zsűri a hagyományos Szent István napi burgonyás kenyérnek és a táplálkozás élettani szempontból korszerű kategóriában induló bajor rozscipónak adta az első díjat.

Forrás: http://www.sutoipariegyesules.hu