A Föld jelene, az emberiség jövője – Tan Attila a klímaváltozásról

Fontos témával foglalkozott a Hírös Szenior Egyetem április 20-i előadásán Tan Attila klímavédelmi és környezetvédelmi szakértő. Az idősebb korosztálynak szánt előadás-sorozat aktuális kérdése a klímaváltozás volt, az ezzel járó problémák és azok megoldásai. Az előadás során az érdeklődők megismerhették az éghajlatváltozás negatív hatásait, de a megoldáshoz szükséges módokat is.

Ha a klímaváltozásról beszélünk, akkor a Föld jelenéről és az emberiség jövőjéről beszélünk – egyre inkább feltételes módban. Talán nem túlzás azt mondani, hogy jelenleg a klímaváltozás jelenti a legnagyobb kihívást az emberiség számára. Tan Attila klímavédelmi és környezetvédelmi szakértő ezért egy fontos előadással érkezett a Neumann János Egyetem kiselőadójába. Prezentációjában részletesen kitért az éghajlatváltozás legfontosabb hátrányaira, és ismertette a résztvevőkkel, hogy miként tudnának tenni ellene.

- Ha a Földet 1 méter átmérőjű labdának vesszük, akkor ez a 10 kilométer, ami a felszín feletti levegőréteg, körülbelül 1,5 milliméter lenne. Fontos, hogy a fenntartható fejlődéshez hozzájáruljunk, próbáljunk kisebb ökológiai lábnyomot hagyni magunk után - hangsúlyozta a klíma- és környezetvédelmi szakértő. Elmondta, a klíma egy egyensúlyrendszer része, ha pedig ez a rendszer felbomlik, akkor a saját rendszerünk is másképpen kezd működni. Jelenleg is ez történik, hiszen a saját bőrünkön is tapasztaljuk a hőmérséklet emelkedését évről-évre, de az aszály és a tavaszi fagyok is árulkodó jelek.

Tan Attila részletesen elmagyarázta az éghajlatváltozás folyamatát és a történelem során végbement változásokat. Kutatások szerint a mi generációnk már megváltoztatta klíma állapotát, növelte a légkör CO2 tartalmát, ami már egy visszafordíthatatlan folyamat kezdete.

 

Forrás és kép: hiros.hu

 

Bővebb információ:
Kecskeméti Televízió


Rendezvénynaptár

March 2023
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2