Már pályázható a megújult Effekt 2030 – Az ESG megoldások díja

Elismerésben részesülnek a példaértékű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási programok

A hazai vállalatok idén is pályázhatnak az Effekt 2030 díjra. A megújult szakmai elismerést olyan környezeti, társadalmi és vállalatirányítási megoldásokkal nyerhetik el a cégek, melyek valódi hatást, változást eredményeznek, és jó példával szolgálnak az ESG egyes területein. A meghosszabbított nevezési időszak 2023. augusztus 1. éjfélig tart.


A fenntarthatóság korunk legfontosabb és legsürgetőbb kérdése. A vállalatok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezeti (Environmental/E), társadalmi (Social/S) és vállalatirányítási (Governance/G) szempontoknak megfelelő – tehát az ESG elvek szerinti – működésre és az ezzel kapcsolatos jelentéstételre. Ez annál is inkább szükséges, mivel az EU 2024-től szabványosított fenntarthatósági jelentés készítését írja elő a vállalkozások számára, melyet méretük alapján lépcsőzetesen, 1–3 év alatt kell bevezetniük.

Azzal a céllal hoztuk létre az Effekt 2030 díjat, hogy értékeljük és a lehető legszélesebb körben megismertessük azokat a példaértékű programokat és jó gyakorlatokat, melyeket a hazai cégek a vállalati felelősségvállalás és a fenntarthatóság terén alkalmaznak. Az évről évre bekövetkező változásokkal összhangban a díjat és a hozzá kapcsolódó pályázatot is folyamatosan fejlesztjük. Az idei újítással az ESG elvek szerinti vállalati működés fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, elismerve és ösztönözve a cégek hatékony környezeti, társadalmi és vállalatirányítási megoldásait” – mondta dr. Molnár Klára, a díjat meghirdető Effekteam Egyesület igazgatója, szakmai vezetője.

A díjra 2023. augusztus 1-ig pályázhatnak a Magyarországon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok. A Zöld egyensúly kategóriában a környezeti fenntarthatósághoz kapcsolódó programokkal lehet nevezni, a Mindenki társadalma kategóriában társadalmi jellegű kezdeményezésekkel lehet indulni, míg az Értékteremtő üzlet kategóriában korszerű vállalatirányítási megoldásokkal lehet versenybe szállni.

A benyújtott pályaműveket öttagú szakmai zsűri bírálja el. A testület tagjai: Horváth Áron fenntarthatósági vezető, CBRE Magyarország; Matolay Réka PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem; Pogány Éda regionális fenntarthatósági és kommunikációs vezető, Syngenta; Schubauer Krisztina elnökségi tag, Effekteam, illetve humán erőforrás, marketing és kommunikációs ügyvezető igazgató, EXIM; valamint Szabó Gyula az Ökoszolgálat Alapítvány volt kuratóriumi elnöke.

Az értékelés során a szakértők – az Effekteam szlogenjével összhangban – a közösség, hatás, jövő dimenziói mentén vizsgálják a programok kölcsönösségét, mérhető eredményeit és innovatív szemléletét. A zsűri szeptember 15-ig dönt a nyertesekről, illetve a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra szeptember 18–29. között a nagyközönség is leadhatja szavazatait és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására október 5-én kerül sor az egyesület által szervezett hagyományos szakmai konferencia keretében.


Az Effekt 2030 díjról, az idei pályázatról és a korábbi győztes programokról bővebb tájékoztatás az Effekteam Egyesület honlapján érhető el: https://effekteam.hu/effekt2030/

További információ:

dr. Molnár Klára igazgató, szakmai vezető, +36 30 210 3171, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

---------

Az Effekteam Egyesületről

Az Effekteam Egyesület 2006-os – Magyar Adományozói Fórum néven történt – megalakulása óta a vállalati felelősségvállalás iránt elkötelezett szakemberek egyik legelismertebb platformjaként dolgozik azon, hogy a felelősen gondolkodó gazdasági szereplők valódi társadalmi és környezeti hatással bíró kezdeményezéseken keresztül, fenntartható módon teremtsenek értéket a közösségek számára. Küldetése, hogy inspirálja és naprakész nemzetközi tudása megosztása révén támogassa a felelősen gondolkodó üzleti és non-profit szereplők közösségi befektetéseit a valódi, mérhető és kimutatható környezeti és társadalmi hatás elérése érdekében. https://effekteam.hu/


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2