Ebben az évben már második alkalommal került sor új mesterek avatására a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Idén májusban 50 szakember vehette át a szakmai tudását igazoló mesterlevelet, őket most újabb, 43 kiváló szakember követett.


A mestervizsga mindenkori célja, hogy biztosítsa a szakmai fejlődést és a karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását a szakemberek számára. Tanúsítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét.

A megújult képzési és kimeneti követelmények alapján, a több hónapig tartó elméleti és gyakorlati képzést követően 7 szakmában, 43 fő tett sikeres vizsgát az ősz folyamán a kamarai mestervizsgabizottságok előtt. Így most 10 autószerelő, 10 karosszéria-lakatos, 8 kereskedő, 4 kézápoló és körömkozmetikus, 4 kőműves, 6 speciális lábápoló és 1 fő szerszámkészítő szakember vállhatott mesterré. Az ezt tanúsító mesterlevelet Gaál Józseftől, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöktől és a mestervizsgabizottságok elnökeitől ünnepélyes keretek között vehették át a felkészült mesterjelöltek.

A rendezvény további rangos eseményeknek is helyszíne volt. Faragó Gyula, a Faragó Autószervíz Kft. tulajdonosa immár több évtizede dolgozik elhivatott autószerelőként. Az életpályát beívelő tevékenységéért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzatában foglaltak alapján a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Aranykoszorús mesterré nyilvánította Faragó Gyulát. A kitüntető jelvényt, emlékplakettet és díszoklevelet Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át az aranykoszorús mesternek.

Ezt követően pedig az ünnepségen vehették át újabb, 4 évre szóló megbízóleveleiket a mestervizsga-bizottságok elnökei, valamint a kamara által idén ősszel első alkalommal indított Zöldgazdasági szakemberképzés résztvevői is megkapták a képzést lezáró tanúsítányaikat.


Rendezvénynaptár

December 2023
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2