Duális képzés az új szakképzési törvény alapján

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvényt szervezett a gazdálkodó szervezetek, szakképzési centrumok, szakképző intézmények képviselői számára.
Az online előadásra több, mint 300-an regisztráltak, mivel 2020. szeptember 1-től a középfokú intézményekben jogviszonyt létesített tanulók, képzésben résztvevők iskolai oktatására és duális képzőhelyen történő gyakorlati oktatásuk megszervezésére vonatkozóan már az új szakképzésről szóló 2019. LXXX. törvényt és a szakképzési törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (I. 28.) Kormányrendeletben leírtakat kell figyelembe venni.

 

Kapás Eszter, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezető duális képzési tanácsadója az új jogszabályi környezet hátterét, az ott megjelenő alapfogalmakat, intézményi struktúrát, továbbá az új nyilvántartásba vételi eljárással kapcsolatos tudnivalókat, és a szakképzési munkaszerződéssel történő tanulói foglalkoztatással kapcsolatos tudnivalókat foglalta össze.

Balog Adrienn közgazdász, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara duális képzési tanácsadója a szakirányú oktatás és a tanulószerződéses foglalkoztatás új finanszírozási rendszeréről és az elszámolható önköltség számítási módjáról tartott részletes tájékoztatást.

Mellékletek:
- Szakképzési Munkaszerződés minta
- Kamarai Szempontrendszer (KAMSZER) A duális képzőhelyek számára a minőségi követelményeknek való megfelelés elősegítése érdekében
- Képzési program sablon a duális képzőhelyek számára

Ajánlott oldalak:
- tanuloszerzodes.hu
- Duális képzéssel a munka világában – online kiadvány
- normatíva- és költségkalkulátor önköltség számításához is

 


Rendezvénynaptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2