Üzleti Etikai Díjas lett idén a  PLAN Zrt.

2021. novemberében újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző évi nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. Velük együtt immár 123 működő cég viselheti büszkén az üzleti etikus jelzőt.

Üzleti Etikai Díjat „Nagyvállalat” kategóriában nyert idén a  PLAN Zrt.

A ma már egy cégcsoport egyik zászlóshajójaként működő cég jogelődjének története 1982-ben kezdődött, amikor a GéPéSz Csoport legrégebbi tagcégeként Kecskeméten megalakult. A GéPéSz Csoport 2004-ben közös beszerzési együttműködéssel indult, majd 2007-ben újabb szintet lépve létrejött az Ép-Gépész Holding Kft., amely vagyonkezelési feladatok mellett a cégcsoport tagjainak több kiszervezett üzemeltetését segíti.


A 100 %-ban magyar tulajdonú Gépész Holding cégcsoport ma Magyarország legnagyobb épületgépészeti szakkereskedője. A nagyságrendileg hasonló volumenű tagcégek közül a díjat nyerő cég 2020-as árbevétele megközelítette a 10 milliárd forintot.

A Gépész Holding 4 tagcégében és 23 szakáruházában 450 alkalmazott dolgozik. A nagyvállalat partnerhálózata 1500 viszonteladó kereskedő cégből, 3000-4000 szerelőből áll. A palettán 450 forgalmazott márka, 680 termékcsoport, 45 000 termék, 10 milliárdot meghaladó árukészlet és közel 40 000 m2 raktár van.

Eredményeiket több kitüntetéssel ismerték el: Slonszki Attila ügyvezető igazgató 2013-ban megkapta a VOSZ „Év Vállalkozója” elismerését. A Zrt-t a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban az „Év Kereskedője” címmel tüntette ki. A Magyar Épületgépész Szövetség 2019-ben az Év Kereskedője címet a Gépész Holdingnak ítélte oda.

A cégcsoportban a Gépész Holding többi cégével azonos üzleti és etikai elvek szerint végzi a tevékenységét. Az etikai és működési szabályzat útmutató valamennyi érintettszámára. Az alapító tulajdonosok missziója a kezdetektől, a korrekt üzleti együttműködéssel elért eredményesség és stabilitás fenntartása.

A dolgozók megbecsülését teljesítményalapú premizálási rendszer garantálja. Csapatépítő programok (céges évfordulók, bográcsozás, karácsonyi és mikulásünnepség, vezetői tréningek) tartják a kollektívát egészben. A munkatársakat évente díjazzák, az Év Értékesítője, az Év szakáruháza, és az Év Kiváló Munkatársa címekkel. Az elismerés presztízsértékkel bír, akárcsak a tradicionális törzsgárda elismerések melyet már több, mint 90-en kaptak meg.

Fontosnak tartják a partnerek szakmai továbbképzését, amit sokféleképpen támogatnak. Az évente Lajosmizsén tartott szakmai rendezvényükre (Gépész Expo) meghívják és vendégül látják az ügyfeleiket (több mint 1500 szakmai partnerről van szó).

Támogatják a szociálisan rászorult embereket, a szakmai oktatást, az egészségügyi intézményeket, az értékes helyi közösségeket, a kultúrát és a sportot, valamint a szakképzést. Kiemelésre méltó példa: Anonim támogatóként évente kiválasztanak súlyos beteg gyermeket nevelő, nehéz anyagi körülmények között élő családokat, akiknek komplett gépészeti rendszert építenek és ajándékoznak, a partnereiket is bevonva.

Aktívan részt vesznek a helyi szakmai közösségi életben, tagjai a Magyar Épületgépész Szövetségnek, valamint az ügyvezető, Slonszki Attila kereskedelmi alelnöke a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának.

A budapesti székhelyű, de kecskeméti gyökerű cégcsoport szakmájában jelentős szerepet tölt be. Stabil vállalat, hosszútávon építkező, tisztességes üzleti magatartásával példát mutató. Méltó az üzleti etikai jelző viselésére.

 planzrt3Az Üzleti Etikai Díjról

Az alapítók – László Ervin világhírű tudós, író, a Budapest Klub Alapítvány elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit alapítója ­– 21 évvel ezelőtt azzal a szándékkal hozták létre a díjat, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, vállalatok, melyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, az emberek, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítják, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a másik ember, a szűkebb közösségük, az élővilág, a társadalom, tehát a fenntartható fejlődés érdekeivel.

A pályázatra az országos gazdasági szakmai szervezetek, kamarák elnökségi döntéssel jelölnek tagjaik sorából és maguk a cégek önjelölést nyújthatnak be. A jelöltek közül azonban csak azok nyújthatnak be pályázatot, amelyeket arra kifejezetten felkérnek az alapítók. Évente csak 10 cég kaphatja meg az elismerést négy kategóriában.  Idén több mint 80 jelölés és 39 értékelhető pályázat érkezett az üzleti szektorból.

 

2021-ben a Kisvállalat kategória nyertesei:

Ferling Kft.

Bárczy Környezetvédelmi Kft. Recobin Kft.  SunnySystem Bt.

 

2021-ben a Középvállalat kategória nyertesei:

GET Kft.

Kresz & Fiedler Kft.  

 

2021-ben a Nagyvállalat kategória nyertesei:

Karsai Holding Zrt.

PLAN Zrt.    

 

2021-ben a Multinacionális vállalat kategória győztesei:

Michelin Hungária Kft.

Cloud Network Technology Kft.


planzrt2


Rendezvénynaptár

August 2022
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó