Kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítási feltételek módosítása

Az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítási feltételek módosítását.

A kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló 60/2023. (XI. 15.) AM rendelet kihirdetése óta eltelt időszakban érkezett jelzések alapján szükségessé vált a sertéshúsból előállított hústermékek mennyiségének megemelése, figyelemmel arra, hogy nem áll arányban az I. kategóriába tartozó kistermelő számára előírt, kifejlett vagy növendék sertés levágatásából származó hús mennyiségével az abból előállítható hústermék mennyisége. A módosítás lehetővé teszi az I. kategóriába sorolt kistermelő számára a saját gazdaságában nevelt, általa a rendelet értelmében levágatható legfeljebb heti 6 db sertés, évi 72 db sertés teljes mennyiségének hústermékké történő feldolgozását.

Az észrevételeket a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen várják 2025. április 1-ig.

A jogszabálytervezet ide kattintva érhető el.


demjan sandor logo

Rendezvénynaptár

April 2025
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2