SZIB alakuló ülés

2024. március 14-én megtartotta alakuló ülését a Helyreállítási És Ellenállóképességi Terv Szakmai Intéző Bizottsága (SZIB).

A SZIB hét főből áll, tagjait a Nemzeti Hatóság (Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium) jelöli ki, a tagok közül négy a kormánytól és az állami szervektől független szervezetet képvisel, és független tagjai között helyet kapnak a pénzügyi eszköz formájában megvalósított HET intézkedések célterületein szakértelemmel bíró szervezetek, valamint ernyőszervezetek és kamarák részvétele útján a gazdasági, illetve civil társadalmi szervezetek. Az MKIK-t a HET Szakmai Intézőbizottságban dr. Vereczkey Zoltán alelnök képviseli.

A SZIB hatásköre a pénzügyi eszköz formájában megvalósított HET Intézkedésekhez kapcsolódó beruházási stratégiák (a továbbiakban: beruházási stratégia) jóváhagyására terjed ki. A beruházási stratégia célja a termék (Az akkumulátoros elektromos járművek flottaszolgáltatók általi beszerzésének támogatására szolgáló pénzügyi eszköz) REPowerEU-hoz és a HET-hez illeszkedő szakmai tartalmának meghatározása és annak levezetése a GAP (rés) elemzés által feltárt hiányból. A beruházási stratégia tartalmazza a HET-ben található támogatandó területeket, melyek többek között a következők: energiaátmenet felgyorsítása, a kibocsátásmentes közlekedéshez szükséges infrastruktúra támogatása, elektromobilitás terjedése, töltőpontok létesítésének támogatása. A program keretében minden olyan beruházási tevékenység támogatása ajánlott, amely a karbonsemleges közlekedés elérését támogatja, amihez pedig a legalkalmasabb eszköz az akkumulátoros, tisztán elektromos járművek penetrációja.

A szakmai intézőbizottság első ülésén az akkumulátoros elektromos járművek flottaszolgáltatók általi beszerzésének támogatására szolgáló pénzügyi eszköz létrehozása c. HET intézkedéshez kapcsolódó beruházási stratégiát tárgyalta. A második ülés témája tervezetten a geotermikus energia feltárásának és hasznosításának támogatására szolgáló pénzügyi eszköz létrehozása intézkedésre fog vonatkozni.


Rendezvénynaptár

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2