generali enterprize 2023 2


Idén is meghirdetésre került a EnterPrize fenntarthatósági pályázat a Generali által, melynek célja a jó gyakorlatok bemutatásán és díjazásán keresztül a fenntartható működésre való átállás előre mozdítása. A pályázat keretében a győztesek 5 millió forintot vihettek haza.


Idén több, mint 120 vállalkozás adta le pályázatát és kutatásokból kiderül, hogy a 2022-essel évvel összehasonlítva idén 4%-kal több vállalkozás nyilatkozott úgy – magas infláció és a megnövekedett energiaárak ellenére -, hogy már bevezették vagy bevezetni tervezik fenntarthatósági stratégiájukat.

A pályázat győztese a Sudár Birtok lett környezetvédelmi témakörben. A vállalkozás egy hagyományos értékeken alapuló, modern, családi fűszer- és gyógynövénytermesztő biogazdaság 100 százalékban vegyszermentes tevékenységgel. A nyereményből speciális étrendbe is beilleszthető krémleveseket kívánnak fejleszteni.

Munkavállalói jóllét kategóriában a Ganzair Kompresszortechnika Kft. lett a győztes. A cég célja az energiaszektor dekarbonizációja, a megújuló energiaforrások részarányának növelése (zöldhidrogén-technológia) és az energiahatékonyság. Az elnyert összegből pedig a további, a munkavállalói jólétet célzó programokat szeretnének megvalósítani.

A mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában pedig a 3R-BioPhosphate Kft. nyerte el a támogatást. A vállalkozás főtevékenysége a mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékek (biomassza-alapanyagok) újrafeldolgozása és hozzáadott értékű újrahasznosítása. Nyertesként pedig célul tűzték ki, hogy létrehoznak egy gyógy-fűszernövény és zöldség körforgásos-önfenntartó mintakertet és közösséget Fejér megyében.

A nyertes pályázóknak ezúton is gratulálunk.

Az Üzletem.hu cikkét a témában ide kattintva olvashatják el.



Fotó: uzletem.hu


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2