World Bank Business Ready (B-READY) project

A World Bank Business Ready (B-READY) project egy új benchmarking gyakorlat, amely a világ körülbelül 180 gazdaságának vállalati környezetét és befektetési klímáját méri, helyettesítve a megszűnt Doing Business jelentést. A projekt tíz témára összpontosít, amelyek a vállalat életciklusát követik, és annak részvételét a piacon a vállalkozás nyitásakor, működtetésekor (vagy bővítésekor) és bezárásakor (vagy átszervezésekor).


Az tíz téma a következők:

  • Vállalkozás indítása,
  • Üzleti környezet,
  • Közüzemi szolgáltatások,
  • Munkaerő,
  • Pénzügyi szolgáltatások,
  • Nemzetközi kereskedelem,
  • Adóztatás,
  • Vitarendezés,
  • Piaci verseny,
  • Vállalati csőd.


A vállalati környezet kiemelt fontossággal bír a fenntartható és inkluzív gazdasági növekedés szempontjából, és a Világbankcsoport kulcsszerepet játszik világszerte a vállalati környezet értékelésében és a magánszektor fejlesztésére irányuló politikai reformok ösztönzésében.

A BEE projekt a legmagasabb adatintegritási szabványok szerint fog működni, ideértve a megbízható adatgyűjtési folyamatokat, erős adatvédelmi intézkedéseket és világos jóváhagyási protokollokat. Elkötelezettek az adatok átláthatósága és a replikálhatóság biztosítása mellett. A BEE projekt által gyűjtött összes adat nyilvánosan elérhető lesz a weboldalukon.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a BEE anonimizálja a válaszadók azonosságát, vagyis a válaszadók személyes adatai szigorúan bizalmasok maradnak.

A B-READY jelentést az adott témában releváns szakértők által nyújtott információk alapján készítik. Az adatgyűjtés első szakasza nyáron kezdődött, és mintegy 54 gazdaságban valósul meg.

Az adatokat az online kérdőívek segítségével gyűjtik, amelyeket a kiválasztott témában szakértőknek küldenek ki. A szakértők először rövid online kérdőívekkel kerülnek kiválasztásra. A B-READY projekthez való hozzájárulás anonim, és díjmentes vagy 400 USD díj ellenében történhet kérdőívanként, a válaszadó preferenciájától függően. Minden hozzájáruló résztvevő egy elismerő oklevelet kap a Világbanktól a B-READY projektben való részvételért.


A projektben való részvétel esetén keressék Yulia Valerio-t az alábbi elérhetőségen:

Yulia Valerio
Legal Analyst, Dispute Resolution Team
+1 (202) 473-2089
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
https://www.worldbank.org/bee
2121 Pennsylvania Avenue, N.W. Washington, D.C. 20433 USA

További részletekről az alábbi linken tájékozódhat: www.worldbank.org/businessready.


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2