Letették az ABRAZIV Kft. új iroda, szerelő- és késztermék tároló csarnokának az alapkövét

Szinte napra pontosan hat éve, 2017. január 23-án tették le az ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. új kecskeméti telephelyén az első alapkövet. Az épületegyüttest még abban az évben átadták, 2023. január 30-án pedig egy újabb bővítés tervével tettek le egy újabb alapkövet a Paul Lechler utcában.

 

A megalapítása óta 100 százalékban magyar tulajdonú, kecskeméti székhelyű ABRAZIV Kft. 2017-ben a folyamatos bővülésnek és növekedésnek köszönhetően cégközpontját a Paul Lechler utcai telephelyre költöztette. A vállalkozás jövőre ünnepli fennállásának 40 éves évfordulóját. Ennek adhat majd egyfajta ünnepélyes keretet az, hogy az IFKA Magyar Multi Programjának köszönhetően a telephelyük hamarosan új üzemcsarnokkal bővül. Ennek az alapkövét tették le 2023. január 30-án, hétfőn délután.

Az eseményen részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, a városvezetés nevében pedig Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Lévai Jánosné tanácsnok, a térség önkormányzati képviselője.

Az új iroda, szerelő- és késztermék tároló csarnok egymilliárd forintba kerül, melyhez a magyar állam 300 millióval járul hozzá. A tervek szerint az épületet még augusztusban átadják, valamint bővítik a napelem parkot is.

Szemereyné Pataki Klaudia visszaemlékezett a hat évvel ezelőtti alapkőletételre és hozzátette: az eredményei alapján Kecskemét büszke lehet a tisztán magyar tulajdonú, és látványos fejlődést felmutató ABRAZIV Kft-re, amely a jelenlegi nehezített gazdasági körülmények között is fejlesztésen, termelésbővítésen gondolkodik.

A cég fő tevékenysége a gépgyártás, ami két fő területen erősödött meg. Az egyik üzletág a takarmányiparra és az ömlesztett anyagkezelő technológiára épülő gépek gyártása az egyedi berendezések telepítésétől a komplett gyártó-, keverőüzemek tervezéséig és kivitelezéséig. A másik fő terület pedig az ipari mechanikus fémfelület-tisztítás, különböző szemcseszóró berendezések fejlesztése és gyártása, jellemzően egyedi megrendelésre.


Forrás és kép: keol.hu (itt látható a képgaléria)


Rendezvénynaptár

September 2023
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2