Január 9-től megszűnnek a SZÉP-kártya zsebek

2023. január 9-től megszűnnek a SZÉP-kártya alszámlái, vagyis összevonják az eddigi szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebeket. Az azokra feltöltött összegek összeadódnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint a SZÉP-kártya eddig is a belföldi turizmus motorjának számított, és az intézkedés hatására várhatóan tovább nő a népszerűsége.

 

Az újabb könnyítés azt jelenti, hogy már csak egy alszámla marad, ezen adódnak össze a korábban feltöltött összegek, amelyek immár szabadon felhasználhatóak lesznek.

A változás két és fél millió kártyafelhasználót és csaknem 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint.

Eddig is valamennyi zsebből ki lehetett egyenlíteni a számlát, azonban mostantól átláthatóbb és egyszerűbb lesz a könyvelés.

„Adminisztrációs szempontból is nyilván könnyebbséget jelent, hogy eltörlődnek a zsebek, illetve a fizettetés szempontjából is, mert néha a vendégek sem tudják, hogy melyik zsebben mennyi összeg található a kártyájukon, és az azért lényegesen le fogja egyszerűsíteni a fizetést, mert csak egy zsebről kell majd levonni ezt az összeget” – mondta a Mercure Tokaj Center menedzsere.

A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint 2022. november végén a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összeg elérte a 88 milliárd forintot, ezt országszerte csaknem 50 ezer elfogadóhelyen használhatják fel a vendégek. Azt remélik, hogy a mostani módosítás elsősorban a vidéki szolgáltatók forgalomnövekedéséhez járulhat hozzá.

Összességében tavaly január és november között több mint 302 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a szép- kártyákra, ez idő alatt a dolgozók költései meghaladták a 350 milliárd forintot.

 

Forrás: hirado.hu


Rendezvénynaptár

September 2023
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2