Kamarai tag lett a cég

B+N Az ország egész területén létesítménygazdálkodik a társaság

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új tagja a B+N Referencia Zrt. A cég regionális vállalati értékesítési igazgatójával, Jakubik Gáborral beszélgettünk.A B+N nagyvállalat a hazai TOP 500 legnagyobb cég csoportjában foglal helyet. Miért léptek be Kecskeméten a megyei iparkamarába? Mit vár a tagsági státusztól?

Mint az ország teljes területén szolgáltató létesítménygazdálkodó társaság, minden régióban nagy hangsúlyt fektetünk a vidéki jelenlétünkre. Bács-Kiskun megye az egyik dinamikusan fejlődő terület, számos hazai és nemzetközi cég települt ide. Több olyan ügyfelünk van itthon és a környező országokban – például a járműgyártás, és más ipari létesítmények területén –, melyek révén komoly tapasztalatokat szereztünk e téren. Ezt természetesen az itt letelepült vállalatok érdekében is tudjuk kamatoztatni. Évek óta szolgáltatunk például Szlovákiában a JLR-nek (Jaguar Land Rover), Csehországban pedig a Skodának.  Az élelmiszeriparban pedig a Pick-nek, Sole Mizo-nak, a Sealed Air-nek.

Önök Bács-Kiskunban végeznek-e munkát valamelyik cégnél? 

Jelenleg a megyében döntően hálózati ügyfeleink részére nyújtunk szolgáltatást, többek között a Budapest Banknak, OTP-nek, NAV-nak, Yettelnek és a Magyar Telekomnak, de dolgozunk a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. részére is.

Az Önök cége azon kevés nagyvállalat közé tartozik, amely multinacionális szintre emelkedett. Hol, melyik országokban működnek? Mennyi dolgozójuk van? 

2021-ben felvásároltuk az ISS Csoport csehországi, szlovákiai, román, magyar és szlovén érdekeltségeit, majd 2022-ben a lengyel IMWEMER System csoportot. E lépésekkel Közép-Kelet-Európa piacvezető FM társaságává váltunk. A közelmúltban a bolgár i-Facility EOOD létesítménygazdálkodó vállalat megszerzésével bővültünk. Hét országban, 21.000 munkatársunkkal több mint 16,5 millió négyzetméter területet látunk el.

Ez a regionális jelenlét lehetővé teszi számunkra a cégcsoporton belüli tudás- és technológiatranszfert. Ebből fakadó szinergiánk és költséghatékonyságunk is komoly versenyelőnyt jelent. Az ügyfélkezelésben bevezetett egykapus rendszerünk pedig megkönnyíti a kommunikációt, valamint transzparenciát, hosszútávú bizalmat jelent az együttműködésben.

Mit takar a létesítményfenntartás fogalma? 

Röviden: minden, az ingatlanok fenntartásával, üzemeltetésével (legyen szó iroda, termelő- vagy kereskedelmi egység) kapcsolatos szolgáltatást, ami az ingatlanhasználók fő tevékenységét támogatja. Portfóliónk rendkívül széles ezen a téren: műszaki üzemeltetést, fit-out kivitelezést, takarítási és egészségügyi takarítási szolgáltatást, kertészeti munkákat, dokumentumkezelést, textilgazdálkodási szolgáltatásokat nyújtunk megrendelőinek. Antoine de Saint-Exupéry mondását, mely szerint „Te egyszer s mindekorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél”, parafrazálva mi épületeket szelídítünk.

Az Önök tevékenysége most az energiaválság miatt felértékelődött. Erre a kihívásra hogyan lehet válaszolni úgy, hogy közben figyelembe kell venni a fenntarthatósági szempontokat is (takarékoskodás az energiával stb.)?

Eddig is törekedtünk a fenntarthatóságra, az energiatudatosságra, a válság most egy katalizátor. E téren teljes körű szolgáltatást nyújtunk az ingatlantulajdonos ügyfeleinknek, ami felöleli a felmérést, tanácsadást, a döntéselőkészítést és a megvalósítást egyaránt.

Kérem, soroljon fel néhány olyan nagyobb hazai és régiós vállalatot, ahol Önök munkát végeznek!

Hazai és regionális szinten is számos lokális és multinacionális ügyfélnek szolgáltatunk. A teljesség igénye nélkül: Aventis, BKV, Budapest Bank, Cseh Nemzeti Könyvtár, Egis Gyógyszergyár, Erste Bank, Groupama Aréna, GYSEV, Heineken, HP, Hungarocontrol, ING, JABIL, Jaguar Land Rover, KEF, Liszt Ferenc repülőtér, Magyar Telekom, MÁV, MOL, OTP, Prágai repülőtér, Richter Gedeon, Siemens, Tesco, Unilever, Volánbusz.

Mekkora a konkurencia az Önök területén? 

A létesítménygazdálkodási iparág nagyon kompetitív szektor. A nagyobb társaságok mellett sok kis cég is jelen van a piacon.

Ezért is fontos számunkra, hogy üzemméretünkön kívül más tényezőkkel is hosszú távú versenyelőnyre tegyünk szert. Ennek egyik kiemelt területe a technológiai, műszaki innováció. Egyedüliként a magyarországi FM iparágban K+F részleggel rendelkezünk, ahol 25 kutatómérnök és technikus munkatársunk dolgozik. Újításaik a teljes cégcsoport rendelkezésére állnak a régióban. Ilyen például ROBIN, saját fejlesztésű, autonóm ipari takarítórobotunk, amelyből már 53 működik országszerte. A berendezés nagyméretű, összefüggő, elsősorban ipari és raktárterületek tisztítását végzi. Használatával megsokszorozzuk szolgáltatásunk hatékonyságát. Szintén komoly előnye az ellenőrizhetőség: ROBIN adatokat szolgáltat arról, hogy egy adott területen mikor, mit és milyen minőségben takarított fel.


A cikk megjelent a Petőfi Népe napilapban, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Ablak című 4 oldalas gazdasági mellékletében 2022. szeptember 30-án.


Rendezvénynaptár

March 2023
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kapcsolódó cikkek

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2