Kiadványok a GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont kutatásairól

A GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont (továbbiakban Tudásközpont) megalukálásának célja az volt, hogy segítse a hazai gazdaságot a zöld, innovatív és fenntartható átállásban. A Tudásközpont első kutatási projektje az aktuális építésgazdasági zöldinnovációs kérdésekkel foglalkozott. A kutatási eredményeket a Tudásközpont 4 kötetben prezentálja. Mindegyik kötet az építésgazdaság egy-egy aktuális kérdésével foglalkozik.


Az első kötet segítséget nyújt abban, hogy a felújításaink a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatósági elvek szolgálatába állíthatók legyenek. A második a moduláris építészet adta előnyöket népszerűsíti. A harmadik kötetben az építőanyag- és építőipari innovációs paletta kerül bemutatásra. A negyedik kötet fő témája pedig az építésgazdaság hulladék-keletkezésének csökkentési megoldásai, a keletkező hulladékok körforgásba való vezetésének lehetőségei.

A kötetek mellett a Tudásközpont készített egy Kisokost is, amely azokat a szempontokat veszi számba, hogy környezetünk védelmét szem előtt tartva, fenntartható alapanyagok, technológiák alkalmazásával legyen kivitelezhető a lakásépítés vagy a felújítási beruházás.

A Tudásközpont kiadványai az alábbi linken elektronikus formában is elérhetőek:

http://www.greenology.hu/


Rendezvénynaptár

March 2023
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2