A fenntartható vállalkozás - ingyenes EKKV online tananyag

Nemcsak társadalmi érték, hanem üzleti érték is teremthető a Budapest Institute of Banking által készített díjmentes e-learning, az EKKV online tanananyag legújabb modulja, A fenntartható vállalkozás gyakorlati alkalmazásával. A legátfogóbb, a vállalkozásokat segítő oktatási program már a fenntarthatóság témában is segítséget nyújt a digitalizáció, az innováció, valamint a generációváltás mellett. A modul az első olyan online elérhető, átfogó képet nyújtó képzés, amely választ ad arra, hogy milyen lehetőségeket és veszélyeket jelent a klímaváltozás elleni és a fenntartható működésért folytatott küzdelem a vállalkozások, köztük a kisebb vállalkozások számára.


A Bay Zoltán Kutatóközponttal létrehozott modul hiánypótló, és szinte minden vállalkozás számára hasznos és fontos tananyagot kínál. A cél az, hogy egyrészt minél több KKV gondolkodásmódja a fenntarthatóság irányába terelődjön, másrészt az, hogy a kis- és középvállalkozók gyakorlatban hasznosítható tudáshoz jussanak, segítséget kapjanak ezzel a mindennapi működésükhöz és a jövő kihívásaihoz való alkalmazkodáshoz.
Kiváló szakértők és vállalkozók segítenek a fenntarthatóság útvesztőjében kiigazodni, érthetővé tenni a téma kulcsfogalmait, mint például életciklus-szemlélet, körforgásos gazdaság, ökodizájn, valamint ESG. Olyan lehetőségeket mutatnak meg, melyekkel a vezetők zöldebbé tehetik a vállalkozásukat. A fenntarthatóság háttere mellett segítséget nyújt a pályázat-finanszírozási lehetőségekkel kapcsolatban, valamint bemutatja az ESG szempontrendszert és a támogató intézményeket.
A hazai jó gyakorlatok és példák bemutatása pedig inspirálhatja a vállalkozásokat, hogy milyen üzleti eredmények érhetők el a fenntarthatóság és a zöld működés segítségével, és segíti a hosszútávú fejlesztési tervek kialakítását.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Budapest Institute of Banking által megvalósított,
„Vállalkozzon okosan!” elnevezésű ingyenes E-learning tananyag előző kilenc moduljáról
ITT is tájékozódhat.

 

Forrás:
Budapest Institute of Banking


Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó