A kalocsai Kék Duna Vendéglő lett a Dél-alföldi Régió legjobb étterme

Ha úgy tetszik, igazi nyári szenzáció, hogy miközben mindenki a vendéglátás nehézségeiről beszél, ebben a valóban kivételes, pandémiával sújtott helyzetben Bács-Kiskun megye, Kalocsa város egyik legismertebb, páratlan fekvésű étterme a vidéki Magyarország csúcs vendéglátóhelyei közé beválasztott, a Dél-alföldi Régió legjobb éttermének nyilvánított kalocsai Kék Duna Vendéglő lett.

A HelloVidék adataira épített elismeréshez a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége és munkatársai ezúton is gratulálnak a vendéglő tulajdonosának és üzemeltetőjének, Szávai Zsoltnak, a Szávai & Társa Kft. ügyvezetőjének, önkéntes kamarai tagunknak és küldött tisztségviselőnknek.

Ugyan még csak április végén nyithatták meg teraszaikat a vendéglátóhelyek, majd a járványhelyzet enyhülésével immár szabadon beülhetünk bármelyik étterembe, kávézóba, az érintett kör forgalma a 2019. év áprilisi adatokhoz képest 48 százalékkal csökkent.

Ebben a helyzetben különösen érdemes odafigyelni arra, hol, mennyi vendég fordul meg, mennyien gondolják úgy, hogy a minőségi vendéglátást, a gasztronómiai élményt az általuk választott étteremben, vendéglátóhelyen élvezhetik a legjobban.

A hellovidek.hu és a KSH adatai szerinti ranglistát látva felkaptuk a fejünket, ugyanis a HelloVidék értékelése szerint

A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓ LEGJOBB ÉTTERME A VIDÉKI MAGYARORSZÁG CSÚCS ÉTTERMEI KÖZÉ BEVÁLASZTOTT KALOCSAI KÉK DUNA VENDÉGLŐ LETT.

Mivel számos, egymástól jelentősen eltérő toplista létezik itthon, sorra jelennek meg a komolyabb gasztrokalauzok és egyéb gasztronómiai kiadványok minősítései, a HelloVidék is felcsapta a térképet és összeállította a saját toplistáját. Sorra vették Magyarország régióit és megnézték, hol, mely éttermek szerintünk a legjobbak. Lássuk a listát!

A vidéki Magyarország csúcséttermei

Dél-Alföld

Kék Duna Étterem - Kalocsa
Kisvendéglő a Hargitához - Békéscsaba
Szeged Vendéglő - Szeged

Nyugat-Dunántúl

Szegedi Halászcsárda - Győr
Teri mama étterme - Hévíz
Joe papa szalonja és steakháza - Sopron

Közép-Dunántúl

Bistro Sparhelt - Balatonfüred
GUSTO13 Bistro & Finom - Veszprém
Rózsakert étterem - Esztergom

Dél-Dunántúl

Bagolyvár Étterem - Pécs
Toscana étterem és kávézó - Szekszárd
Öreg Halász Étterem - Siófok

Közép-Magyarország

Maros Étterem - Nagymaros
Rab Raby étterem - Szentendre
Erzsébet Királynő Étterem - Gödöllő

Észak-Magyarország

Végállomás bisztró és bor - Miskolc
Bonchidai Csarda - Tokaj
Macok bisztró és borozó - Eger

Észak-Alföld

Paripa Csárda - Debrecen
Chloe New Yorkban - Nyíregyháza
Hedonista étterem - Nyíregyháza


Természetesen kíváncsiak voltunk, miként fogadta a vendéglő tulajdonosa és üzemeltetője, Szávai Zsolt és felesége, Szávainé Ruszinkó Alexandra, valamint a személyzet, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. évi elismerése, az „Év Vendéglátója" díj után immár országos összehasonlításban is a régiós - ami három megyét jelent - toplista elős helyén szerepel a kalocsai Kék Duna Vendéglő.

Ma délelőtt éppen akkor értünk a Kék Duna Vendéglőhöz, amikor az M1 stábja forgatott, Szávai Zsolt a közszolgálati televízió munkatársának nyilatkozott.

Az étterem tulajdonosa, egyben vezetője portálunknak elmondta:

„Csak ma reggel, akkor is a sajtó munkatársaitól értesültünk a hírről, ami természetesen örömmel tölt el bennünket. Ugyan nem számítottak ilyen elismerésre, ilyen előkelő helyre, de egy-egy ilyen visszajelzés akár a vendégtől, akár a szakmától további kitartást és lendületet ad a munkához, talán leginkább a vendéglátás sikerébe vetett hitünket erősíti” – mondta Szávai Zsolt.

Hozzátette: „Az elismerés természetesen nem csak nekem és családomnak, hanem annak a csapatnak szól, aki mindent megtesz azért, hogy a legjobbat nyújtsuk a hozzánk betérőknek. Talán a legbeszédesebb, hogy ma is több nagyrendezvényünk, közte egy lakodalom lesz, és ez a család már évek óta minden familiáris és egyéb rendezvényét nálunk tartja, kitart mellettünk, ezzel is visszaigazolva, hogy az elvárásaiknak megfelelünk.

Most egy pillanatra megállunk, koccintunk egyet a csapat műszakban lévő tagjaival, és dolgozunk tovább. Ezt természetesen nem címekért, oklevelekért teszünk, hanem mert személy szerint én, a feleségem, és a velünk dolgozók a minőségi vendéglátásra, a vendég megelégedésére tettük fel a boldogulásunkat, az életünket.

Valljuk, hogy a hagyományos magyar ételek - amelyek mellett természetesen, de kisebb arányt képviselve a trendi, modern fogások is megjelennek - olyan vonzerőt képeznek, amelyek megtöltik a vendéglőnket. A mostani elismerés is azt mutatja, hogy talán jó úton járunk, nem tévedünk, ha a tradicionális magyar konyha remekei mellett tartunk ki, és egy-egy újdonság mellett a már ezen a téren elért színvonalat próbáljuk szinten tartani, amiről higgyék el: a legnehezebb, hogy a vendég mindig azt a minőséget kapja, amit már megszokott, megszeretett, és ami miatt felkeres bennünket” – mondta a vendéglő vezetője.

Szávai Zsolt arra is kitért: „1987-ben kerültem a Duna-partra, édesapám akkor vásárolta meg a Kék Duna Vendéglőt. Édesapám 1994-ben mondta, hogy ez már neki sok, a vállalkozásai közül a vendéglátást már nem szeretné csinálni. Ebből adódóan akkor kezdődött, hogy az addigi tapasztalatokat kamatoztatva egyedül, illetve feleségemmel folytattam a családi vállalkozást, évről-évre újítva, bővítve, a környezetet is szépítve, ami még mindig nem érte el végső formáját.
A vendéglő elhelyezkedése páratlan, ezt a közvetlen Duna melletti adottságot próbáljuk ötvözni a vendéglátás hagyományos szegmensével. Számos lakodalom, eljegyzés, keresztelő, minden egyéb családi és céges rendezvénynek helyet adunk, számunkra a legnagyobb elismerés, ha a vendég visszatér hozzánk és ismerősként köszönthetjük” - mondta Szávai Zsolt, a Dél-alföldi Régió legjobb éttermének nyilvánított Kék Duna Vendéglő tulajdonos vezetője.

 

Forrás: bacskiskun.hu, 2021. július 26.
Képek: Kék Duna Vendéglő, Kalocsa
            kalohirek.hu

 

 


Rendezvénynaptár

September 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó