Gazdasági Tájékoztató

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) fontosnak tartja, hogy a vállalkozások az aktuális gazdasági és társadalmi változásokról és kihívásokról minél hamarabb értesüljenek, és azokra lehetséges megoldási javaslatokat kaphassanak. Ennek érdekében az MKIK Közgazdasági Igazgatósága útjára indítja Gazdasági tájékoztatóját (a továbbiakban: Tájékoztató), amely elsősorban a Központi Statisztikai Hivatal által publikált adatokra épül.

A Magyar gazdasági szerkezet egyes ágazatainak rövid elemzésén felül minden Tájékoztató tartalmazni fog egy szakmai interjút, a mindenkor aktuális gazdasági kihívásokra reflektálva. Ezen interjúkban törekszünk arra, hogy az adott vizsgálati területet legjobban ismerő elméleti és/vagy gyakorlati szakembert szólítsuk meg, aki javaslataival képes hozzájárulni a vállalatok szemléletformálásához.

Az első tájékoztatónk a digitalizáció és a mesterséges intelligencia köré épül, ennek megfelelően készült el az interjúnk Dr. Bőgel György professzor Úrral, aki számos aspektusból vizsgálja a témakört. A jövőben a Tájékoztatónk rendszeresen fog megjelenni, nyers gazdasági adatokkal, következtetésekkel, és a vállalkozásokat testközelből érintő interjú témákkal. Terveink szerint a következő Tájékoztatók témakörei között megtalálhatók lesznek a következő vállalati területek: generációváltás, a vállalati pénzügyi tudatosság, szervezeti kultúra stb.
Bízunk benne, hogy az MKIK új kezdeményezése elnyeri tetszésüket!


Rendezvénynaptár

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2