Tájékoztatás az EVNY és a WÜ várható további fejlesztéséről

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a NAV Adóügyi Főosztályának tájékoztatás alapján az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásának (EVNY), illetve a Webes Ügysegéd vállalkozói moduljának fejlesztését végző szervezet a veszélyhelyzettel összefüggő, előre nem tervezhető feladatok miatt csak a későbbiekben fejezi be azt az informatikai fejlesztést, amely biztosítja majd a 2021. július 1-jétől hatályos új törvényi rendelkezések alkalmazását.


Az egyéni vállalkozóknak a fejlesztés befejezését követően lesz majd módja arra, hogy tevékenységük szüneteltetésének kezdetét és a vállalkozás megszüntetésének időpontját előre mutató hatállyal bejelentsék. Addig továbbra is a július 1-jéig érvényes szabályok szerint teljesíthető a bejelentés. Bár a NAV arról tájékoztatott minket, hogy eddig hozzájuk nem érkezett vállalkozói kérdés, panasz az előre mutató hatályú bejelentések lehetősége ügyében, számos vállalkozói igény fogalmazódott meg ezzel kapcsolatban amelyről tájékoztattuk a hivatalt.

Kérésük, hogy amennyiben ilyen kérdés eljut Önökhöz, szíveskedjenek tájékoztatni a vállalkozókat arról, hogy a szünetelés és a vállalkozás megszüntetésének előre mutató hatályú bejelentésére egyelőre nincs mód, a szünetelés kezdetét továbbra is a szünetelés kezdő napját megelőző napon kell bejelenteniük, a vállalkozás megszüntetését pedig a megszűnés napján.

A fejlesztés befejezéséről, az új bejelentési lehetőségek elérhetőségéről tájékoztatást kapunk a NAV-tól melyet szintén eljuttatunk Önöknek.


Rendezvénynaptár

January 2022
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó