Szakképzési tájékoztató a jelenlegi járványügyi helyzetre vonatkozóan

A szakképzési feladatok ellátásáról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által a kormányzati intézkedések alapján összeállított alábbi tájékoztatását ajánljuk figyelmébe:

- A közismereti és szakmai elméleti ismeretanyag oktatása tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre (szükséges eszközök hiányában a területileg illetékes szakképzési centrum gondoskodik erről a tanulók részére legfeljebb 5 fős csoportokban).

- A szakmai gyakorlati oktatást lehetőség szerint digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni.

- Amennyiben a duális képzés keretében a gyakorlati képzőhely, a gazdasági kamara, az iskola vagy a tanuló - kiskorú tanuló esetében törvényes képviselője - úgy ítéli meg, hogy a tanulószerződéses tanuló gyakorlati oktatása a képzőhelyen biztonságosan nem megoldható, az iskola és a gyakorlati képzőhely közösen dönt a gyakorlati oktatás halasztásáról, vagy digitális munkarendben történő megszervezéséről. Ilyen esetben a közismereti és szakmai elméleti tananyagtartalmak oktatását át kell csoportosítani.

- A tanuló a duális képzőhelyen történő gyakorlati oktatásra nem kötelezhető. Amennyiben továbbra is megtartják a gyakorlati oktatást, az bizonyos járványügyi szempontok betartásával történhet, amelyről az iskola nyilatkoztatja a duális képzőhelyet.

- A 2020. március 15. napját követően esedékes szintvizsgákat elhalasztjuk, az összefüggő gyakorlattól kezdve a tanulók szintvizsga nélkül is köthetnek tanulószerződést.

A kamara munkatársai telefonon és e-mailben továbbra is rendelkezésére állnak. Elérhetőségeink megtalálhatók a http://www.bkmkik.hu/hu/kamara/munkatarsak weboldalon.


Rendezvénynaptár

February 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó