Közel 30 milliárd forintot ítéltek meg eddig a vállalkozások indítását segítő programban

„Mostanáig több mint 8 ezren igényeltek tőketámogatást a fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válását segítő programban. 6500 pályázat már támogatásban is részesült, közel 19 milliárd forint kifizetése pedig meg is történt, ezzel is eredményesen ösztönözve az önfoglalkoztatóvá válást. A kormány számos intézkedéssel segít abban, hogy hazánkban minél többen dolgozhassanak, ami a koronavírus-járvány idején különösen fontos cél” – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. A vidéki pályázók január végéig igényelhetik a 4,5 millió forintos tőketámogatást.

Eurochambres Woman Network Covid-19 válságfelmérés elindítása

Tájékoztatjuk, hogy elindult a Eurochambres Woman Network Covid-19 válságfelmérés. A felmérés célja információ szerzés arról, hogy a korona vírus okozta válság, milyen konkrét hatással volt a női vállalkozókra és vállalkozásaikra.

A felmérés kitöltésének határideje: 2021. február 14.

A kérdőívet ezen a linken érheti el: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EWNCovid19Survey2021

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek

A külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, főbb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról friss tájékoztatás olvasható a mellékelt Nemzetközi Hírlevélben.

Határátlépés és nemzetközi gazdaság

Szíves figyelmükbe ajánljuk a koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos legfrissebb szabályokat!

A kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtunk a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontos országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról is. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján idén januártól az európai uniós szakpolitikai aktualitásokról és az uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről szintén tájékozódhatnak.

 

Vakcinaútlevél; IATA Travel Pass

Az európai országok elkezdték lakosságuk beoltását, ezzel együtt felmerült a vakcinaútlevél bevezetése. Az európai országok között folyik az egyeztetés egy egységes rendszer kialakításáról, a legtöbb ország egy széleskörű együttműködést szorgalmaz. Az alábbi országok véleményét fontos a témában kiemelni.

Rendezvénynaptár

January 2021
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó