Elsőként Magyarországon Kecskeméten indul el a kertészmérnök duális képzés 2015 szeptemberében. Többek között erről is hallhattak ma a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Karának nyílt napján az érdeklődő hallgatók. Ez azonban csak egyike annak a sok új lehetőségnek, amelyet a kertészeti kar kínál a leendő hallgatóinak.

Jól felszerelt laboratórium, tangazdaság, mintakert és feldolgozó üzem szolgálja a kertészeti főiskolai karon a gyakorlatorientált oktatást. Ez az egyik legnagyobb előnye az itteni képzésnek – állítja az intézmény dékánja. A hagyományos képzések mellé idén azonban több új lehetőség is társul.

„Az egyik lehetőség egy új mesterképzés, egy egyetemi szintű képzés a vidékfejlesztési szakunk, amely kapcsolódik az államtitkárság ideköltözéséhez, és egy magasabb szinten tudjuk a hallgatóinkat képezni” – mondta el dr. Ferencz Árpád dékán.

A Kecskeméti Főiskolán több mint fél évszázada képeznek kertészmérnököket, idén azonban először indulhat be a duális képzés ezen a területen. A GAMF Karon elindított minta alapján partner cégek segítségével valósulhat meg a duális képzés. Aki erre jelentkezik, annak először a kiválasztott cégnél kell felvételizni, és itt végezheti el a hallgató a szakmai gyakorlatát is. Erre ad lehetőséget többek között a Gladiolus Kft, amely egy kecskeméti mezőgazdasági vállalkozás.

„Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik kíváncsiak a vállalati élet mindennapjaira és a mezőgazdaságban, a természetben való munkálkodásban  látják a jövőjüket” – nyilatkozta Tolnai Ottó, a  Gladiolus Frucht Kft. Duális képzésért felelős vezetője.

A Kertészeti Karon 150-160 helyre lehet felvételizni, a sokéves átlag az, hogy körülbelül 700 hallgató jelentkezik, közülük azonban nem mindenki első helyen jelöli meg a kertészeti kart, de mindig fel tudják tölteni a létszámot, az új szakok pedig különösen népszerűnek ígérkeznek. A kertészeti kar újdonságairól részletesebben a hétfő esti Mozaik című műsorunkban láthatnak összefoglalót.

Forrás: Kecskeméti Televízió

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2