Hagyományteremtő céllal rendezte meg a Hírös Agóra Kulturális Központ és a Kecskeméti Szakképzési Centrum a továbbtanulási és állásbörzéjét, mely ma még látogatható.

A hétfőn délelőtt megnyitott kiállításon 11 oktatási intézmény mellet 26 cég is bemutatkozik, akik közül több vállalkozás is ajánl állást a már végzett diákoknak vagy állást kereső felnőtteknek.

A kiállításon leendő középiskolásokat illetve a középiskolák olyan végzős diákjait is várják, akik még nem rendelkeznek szakmával, vagy amit tanultak, amellé újat tanulnának. A rendezvényen tartott sajtótájékoztatón Bak Lajos, a helyszínt biztosító intézmény igazgatója elmondta, hogy a kulturális centrum a fiataloknak, a város polgárainak olyan kulturális centruma kíván lenni, amely egyebek mellett az élethosszig tartó tanulást kívánja elősegíteni.

Gaál József, a megyei iparkamara elnöke a szakképzés fontosságáról beszélt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy hamarosan munkaerőhiány alakulhat ki a térségben, miközben sokan feleslegesen tanulnak gimnáziumokban, mert nem jutnak be a felsőoktatásba. Hasznosabb lenne számukra egy olyan szakmát tanulni, amellyel jó eséllyel helyezkedhetnek el.

A kamara tanulószerződések megkötésével segíti a duális szakmunkásképzést népszerűbbé tenni. A Kecskeméti Szakképzési Centrum intézményvezetője, Leviczky Cirill a közelmúltban megalakult oktatási integrációról beszélt. Ehhez hasonló az országban még negyvenhárom működik. A kecskeméti központú centrumot 11 középiskola alkotja, ahol 5041 diák, 600 dolgozó, köztük félezer pedagógus tanít.

Az intézményben 70 szakon tanulhatnak a diákok. A duális képzés jó tapasztalatáról a megyei kórház, a Mercedes gyár és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. szakemberei tájékoztatták a sajtó munkatársait. A kiállítás ma még látogatható, több vállalkozás állásajánlattal várja az érdeklődőket.

Forrás: baon.hu

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2