Euroskills - Átadták a Magyar Kézműves Remek elismeréseket

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a „Magyar Kézműves Remek” elismerő címben részesülhetnek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett pályázatra 123 pályamű érkezett be, melyből 47 pályázó részesült elismerésben, valamint három pályázó Elnöki Aranyérem kitüntetésben.

A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A díjak száma nincs korlátozva, a pályázók teljesítménye számít – ilyen formában szinte egyedülálló elismerésről van szó.
A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót, és termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen.
A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.
A rendezvényen és az azt követő kiállításon az alkotók, a mesterek zsűrizett, míves alkotásait, termékeit tekinthetik meg a látogatók, azaz a kézművesipar „krémje” kap bemutatkozási lehetőséget a EuroSkills-en.
A díjazott kézműves termékek – előállításuk, használatuk bemutatásával – bővítik az ország, egy-egy régió turisztikai programkínálatát, hozzájárulnak a magyar imázs erősítésére alkalmas igényes termékek kereskedelmi választékának szélesítéséhez, minőségi színvonalának emeléséhez, a magyar kulturális örökség sajátos közvetítéséhez.
A megújult pályázati feltételeknek köszönhetően egyre több új kézműipari alkotás is megjelent a pályaművek között a „hagyományosnak” számító kézműves termékek mellett.
A díjakat Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Horváth Vilmos, az MKIK turizmusért felelős alelnöke és Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke adta át.
A Magyar Kézműves Remek címet nyert pályázók termékeiből az MKIK kiállítást rendezett, amely a Hungexpo területén megtekinthető, a EuroSkills teljes időtartama alatt, három napon keresztül, szeptember 26-28. között.

Forrás: MTI
Fotó: Balogh Zoltán - MTI

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2