Ha van követelmény, akkor van igazi teljesítmény – ez a jó képzés fundamentuma. Többek között erről beszélt Zsolnay Gábor. A Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének elnöke a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vendége volt.

A konzultációval kiegészített tájékoztató a szakács és pincér tanulók képzésének támogatásáról szólt. A VSZOE elnöke az új szakmai és vizsgakövetelmények kialakításának keretfeltételeit taglalva nyomatékosan hangsúlyozta, hogy az értékek mentén dolgoznak. Megítélése szerint a különböző érdekek csakis így egyesíthetők. Zsolnay Gábor elmondta: Európa szerte elismert volt a korábbi tematikus gyakorlat rendszere. A most preferált német mintájú duális képzési forma is bevált. A plenáris ülésen az érintett szakmacsoportok képviselői és az iskolaigazgatók körében Zsolnay Gábor hangsúlyozta: Kecskeméten a szakképzés terén kiemelten magas színvonalú oktatás folyik.
Közös, országos szintű feladatnak tartja, hogy a klasszikus konyhakultúrát megőrizzük. A VSZOE elnöke szerint a gasztrokultúra akkor szép, ha van érdemi tudás, anyagismeret, alap ételismeretek, kreatív gondolkodás, de lényeges az identitás megőrzése és a szakmai alázat.
A rendezvényen a szekcióüléseket megelőzően Tóth Gábor, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének alelnöke beszélt a tanulók tematikus foglalkoztatásának a duális képzés keretében történő feltételeiről és lehetőségeiről.


Rendezvénynaptár

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó