Szakmai információs fórumot tartottak kedd délután a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. Az eseményen beszámoltak a kereskedelmi tagozat éves tevékenységéről, de szó volt a duális képzésről is.

Soros ülését tartotta kedd délután a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata. A rendezvényen összefoglalták a tagozat éves tevékenységét, de olyan a szektoron belül aktuális témák is terítékre kerültek, mint a jövő szakembereinek képzése, valamint a kis és középvállalkozások pénzügyi lehetőségei.

Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója a szakképzett munkaerő-utánpótlás lehetőségeiről tartott előadást. A munkaerőhiány okaival kapcsolatban mennyiségi és minőségi problémákra is kitért, melyek közül csak párat említve, előkerült a gimnáziumi képzések elszívó hatása, a lemorzsolódás, a demográfiai csökkenés és az alapkészségek hiánya. A kamara mind a tanulóknak, mind a számukra gyakorlati helyet biztosító cégeknek segít abban, hogy a készségek és a munkaerő-piaci igények egymásra találjanak.

forrás: hírös.hu


Rendezvénynaptár

November 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

evszazadokoroksege

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó