A Bosznia-Hercegovinában használt ATA igazolványokat az alábbiak szerint kell kezelni abban az esetben, ha a járvány kapcsán hozott rendelkezések miatt az újra-kivitel az ATA lejáratáig vagy a reexportra adott határidőig nem lehetséges.

A járvány idején az áruk Bosznia-Hercegovinában történő benttartására, ha az ATA hamarosan lejár, csatlakozó igazolvány használata lehetséges. Mind az eredeti, mind a csatlakozó igazolványt be kell mutatni Magyarországon és Bosznia-Hercegovinában is.
Ha az ATA igazolvány még nem jár le, de a külföldi vámhatóság által a reexportra adott határidő (a lerövidített határidő) már közelít, az ATA tulajdonosának az érintett külföldi vámhivatalnál szükséges kérelmeznie a reexport idejének a hosszabbítását, hivatkozással a kérelemben arra, hogy miért nem tudja az ATA tulajdonosa a reexportot a határidőre elvégezni/miért kéri az ATA tulajdonosa a hosszabbítást.
Akadályoztatás esetén, ha az ATA tulajdonosa vagy képviselője bármely hatósági, állami rendelkezés, korlátozás miatt nem tudja a hosszabbítást a fentiek szerint intézni, a hosszabbítás e-mailben is kérelmezhető, azonban egy ilyen kérelemhez csatolni kell annak az igazolását, hogy miért nem tud az ATA tulajdonosa a fent leírtak szerint eljárni (pl. az ATA tulajdonosát érintő karantén intézkedés miatt), továbbá az áru újra-kivitelekor az eredeti kérelmet is be kell mutatni majd a külföldi vámhatóságnak


Rendezvénynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó