A Norvégiában használt ATA igazolványokat az alábbiak szerint kell kezelni abban az esetben, ha a járvány kapcsán hozott rendelkezések miatt az újra-kivitel az ATA lejáratáig vagy a reexportra adott határidőig nem lehetséges.

A járvány idején az áruk Norvégiában történő benttartására, ha az ATA hamarosan lejár, csatlakozó igazolvány használata lehetséges. Mind az eredeti, mind a csatlakozó igazolványt be kell mutatni Magyarországon és Norvégiában is (Norvégiában annak a vámhivatalnak, ahol az ideiglenes bevitelt végezték, vagy annak az illetékes vámhivatalnak, ahol az áru jelenleg van).
Akadályoztatás esetén, ha az ATA tulajdonosa vagy képviselője bármely hatósági, állami rendelkezés, korlátozás miatt nem tudja a hosszabbítást vagy az újra-kivitelt intézni, az ATA igazolvány hosszabbítása a csatlakozó igazolvány nélkül is kérelmezhető. Ebben az esetben a vámhivatal 1 hónappal tudja a lejáratot meghosszabbítani. Az áru újra-kivitelét 1 hónapon belül el kell végezni! Ehhez az eljáráshoz az ATA tulajdonos angol-magyar nyelvű vagy angol nyelvű kérelme szükséges, amelyben az ATA tulajdonosa hivatkozik arra, hogy miért nem tudja az árut a lejáratig Norvégiából kiszállítani (a járványhelyzettel kapcsolatos korlátozás miatt). A kérelemnek tartalmaznia kell továbbá a következő adatokat: ATA igazolvány száma, ATA tulajdonos adatai, ATA igazolvány érvényességi ideje, az érintett norvég vámhivatal neve. A kérelmet az MKIK továbbítja a norvég kamara felé.

Forrás: MKIK


Rendezvénynaptár

Július 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó