Végzős tanulók tanulószerződésével kapcsolatos tudnivalók

A 2019/2020. tanévben a végzős tanulók szakmai vizsgáira vonatkozóan a JEF/36644/2020-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozatban rögzítetteket kell alkalmazni.

A vizsgák szervezése, lebonyolítása tekintetében az vizsgaszervező szakképző intézmények járnak el. Ebben a tanévben a szakmai vizsgák lebonyolításánál kizárólag írásbeli és gyakorlati vizsgatevékenységek valósulnak meg.

Tájékoztatás a 2019/2020. tanév nyári, összefüggő szakmai gyakorlatának szervezéséről

A 2019/2020-as tanév összefüggő szakmai gyakorlatának lebonyolításával kapcsolatban számos kérdés merült fel, amelyekre az alábbiakban szeretnénk minél teljesebb tájékoztatást adni.
Kiindulópontként szolgál az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkárának, Pölöskei Gábornénak a Világgazdaság című napilap május 8-i számában közzétett azon kijelentése, miszerint az „alapelv az, hogy ugyanazok a rendkívüli szabályok vonatkoznak a gyakorlatra [értsd: az összefüggő szakmai gyakorlatra], mint a tanév közbeni gyakorlati képzésre, mindaddig, amíg ettől eltérő döntés nem születik.”
Az alábbiakban szeretnénk kiemelni az összefüggő szakmai gyakorlatra vonatkozó legfontosabb információkat.

Befejező szakképzési évfolyamra járó diákokra és képzőhelyeikre vonatkozó szabályok

A befejező szakképzési évfolyamra járó diákokra és képzőhelyeikre vonatkozó szabályok részben megváltoztak a járványhelyzet miatt.
Összegyűjtöttük a lehetséges helyzeteket és azok megoldásait. Fontos, hogy időben kijelentsék a tanulót a NAV-tól, vagy módosítsák a szerződést!

Segédletek a digitális oktatáshoz

A duális gyakorlati képzőhelyek számára készítettünk egy segédletet a digitális oktatáshoz, ahol a hasznos oldalak elérhetőségét gyűjtöttük össze.

Elérhető a szakképzés oldalon.

Ingyenes hozzáférés a rendkívüli iskolai munkarend idejére

A Szega Books Kft. több mint 25 éve foglalkozik tankönyvek, szakkönyvek kiadásával, valamint különböző tananyagok összeállításával. Elsősorban az építőipari és faipari terület számára fejlesztettek tankönyveket.

A Szega Books Kft. a mindenki által ismert, megváltozott oktatási rend idejére minden korábban és újonnan regisztrált felhasználója számára online hozzáférhetővé teszi tankönyveinek teljes digitális, extrákkal bővített E-Book - Tanári verzióját.

Rendezvénynaptár

Augusztus 2020
H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó