A magyar kamarai rendszer legnagyobb erőssége a szakképzés. Ebben európai kitekintésben is az élen járunk. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiváló munkát végez a szakképzés területén – erről Tasi László beszélt a Szépségápolók a szakképzésben című továbbképzés megnyitóján. A köztestület kézműipari alelnöke megelégedésének adott hangot, amikor közölte: hamarosan a megye fodrászai is létrehoznak egy szakmai klubot.

A rendezvény meghívottjainak: a szépségszakmában tevékenykedő gazdálkodó szervezetek munkatársainak, a szakmai elméleti tanároknak, gyakorlati oktatóknak, a felnőttképzést folytató intézmények munkatársainak, a szakmai vizsgabizottságok elnökeinek és tagjainak elsőként Ördög Dóra tartott előadást. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója a komplex szakmai vizsgák vizsgabizottsági elnökeinek és tagjainak feladatairól beszélt.
„Mikor, hogyan, miért, mennyi?” A plenáris ülésen a duális képzés szabályairól már Kapás Eszter, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanulószerződéses tanácsadója tájékoztatta a hallgatóságot.
A szépségipari és egészségügyi szakképesítések oktatásának pedagógia módszertanához tanácsokat és útmutatást Bakos Aranka, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Lábápoló Mestervizsga-bizottságának elnöke adott. Ugyancsak ő beszélt a tanulási eredmények visszajelzésének fontosságáról.
A szekció ülések témái voltak a kerettantervek, a szakmai követelmények és vizsgakövetelmények, valamint a szakmai vizsgák. Témavezetőként vett részt a munkában Bakos Aranka kézápoló- és műkörömépítő, lábápoló mestervizsga-bizottság elnök, az LKM OSZK elnöke, Víghné Kürtösi Szabina, az LKM OSZK főtitkára, Vargáné Balázs Mária fodrász mestervizsga-bizottság elnök és Kiss Izabella kozmetikus mestervizsga-bizottság elnök.
Hogyan legyünk megjelenésünkkel tanulóink példaképei? Ezzel a címmel tartott záróelőadást az üzleti viseletről Pázmány Patrícia stílustanácsadó.

 


Rendezvénynaptár

Augusztus 2019
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

evszazadokoroksege

Kamarai Videók

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó