A szakma fennmaradásának a mesterek a letéteményesei

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 9 szakember tett sikeres mestervizsgát 2018. augusztus 15-én Kecskeméten. Egykoron az iparengedély kiváltásának feltétele volt a mestervizsga megléte. A céhek megalakulásával fonódik össze a mesterségét magas színvonalon művelő, tudását nemzedékről nemzedékre továbbadó mesterek képzése, akik mindig is jelentős szerepet töltöttek be a szakember-utánpótlás kinevelésében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szolgáltatások színvonalának emelése érdekében a szorosan vett szakmai tudás mellett szükség van a vállalkozások menedzselésével kapcsolatos ismeretek, valamint a tanulók képzésével összefüggő pedagógiai, módszertani ismeretek elsajátítására is.

Az átlagosan 180 órás képzés a szakemberek számára szakmai fejlődést és karrierlépcsőfokot biztosít. Emellett a mindennapi vállalkozási gyakorlathoz szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismereteket, azok készségszintű alkalmazását.
A mestervizsgára bocsátás feltétele a mestervizsga bizottsággal előzetesen egyeztetett a felületkialakítás, a festési technológiák követelmény modulhoz kapcsolódó vizsgaremek elkészítése volt, meghatározott technológiával, eszközökkel és az ehhez kapcsolódó teljes műszaki tervdokumentációval. Rendkívül színvonalas munkák születtek, a legújabb szakmai irányzatok és a hagyományos technikai megoldások ötvözésével. A gyakorlati vizsga során mázolási, tapétázási, felületalakítási feladatokat oldottak meg a mesterjelöltek.
A színvonalas elméleti és gyakorlati felkészítését a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskolai oktatója Kovács László Zoltán végezte. Külön elismerés volt számunkra, hogy a Szobafestő, mázoló és tapétázó Országos Ipartestület elnöke Tóth Antal Úr és alenöke Krisznai Zsolt Úr is elfogadta felkérésünket, akik szakmai hozzáértésükkel emelték a vizsga színvonalát.
Gratulálunk a mestereknek, további szakmai sikereket kívánunk mindannyiuk számára!

Mesterek névsora:
1. Farkas József István
2. Fekete Imre
3. Ivanyos László
4. Kránicz Róbert
5. Merena Zsolt
6. Nagy Krisztián
7. Parádi Krisztián Mátyás
8. Trecskó Zoltán
9. Ugrina Arnold


Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó