A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) és a PPG Trilak Kft. a szakmájukat magas színvonalon ellátó és az innováció iránt fogékony Bács-Kiskun megyei festő vállalkozók számára rendezte meg a Festők Szakmai Napját a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A rendezvény vendégeit elsőként Ördög Dóra, a köztestület szakképzési igazgatója üdvözölte. Tasi László, a kamara kézműipari alelnöke az utánpótlásnevelést, a szakmai fejlődést emelte ki. Ahogyan hangsúlyozta, ebben minden eszközzel maximális segítséget nyújt a szervezet.

A bemutatókkal és előadásokkal színesített eseményen az aktív szakmai, közösségi élet támogatására együttműködési megállapodást írt alá a Bács-Kiskun Megyei Kereskedeli és Iparkamara és a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület. Akik kézjegyüket tették az okmányra: Tasi László, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnöke, valamint a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület részéről Kovács László Zoltán alelnök.
Ezt a két szervezet tagságának szakmai tudása, a szakmai kultúra fejlesztése érdekében tették. Továbbá a szakmában tevékenykedő vállalkozók oktatására, továbbképzésére, a fiatal szakmunkások vállalkozóvá válásának elősegítésére, a szakmai információáramlás elősegítésére és a szakmai hírek, aktualitások hatékony terjesztésére a célcsoportok felé, közös pályaorientációs napok szervezésére, a szakképzésre és a szakmára vonatkozó információk közvetlen megosztására, a szakmai kapcsolati háló kiépítésére (iskolák- tanárok – tanulók – szakemberek – mesterek- vállalkozások, stb.) a szakmai vizsgabizottsági tagok adatbázisának bővítésére, az aktív szakmai közösségi élet működtetésére, annak támogatására.
Az együttműködő felek kiemelten a festő-mázoló szakmában, valamint a rokon szakmákban működő vállalkozások szakmai tevékenységének működésében, szakmafejlesztési feladatokban, a szakmák jó gyakorlatának széles társadalmi körökben és nemzetközileg való megismertetésében kívánnak együttműködni, a szakmák fejlődését szolgálni.

Az előadásokat követően a kiállítókkal karöltve szakmai fórum is zajlott a Platter János konferenciateremben.
A rendezvény védnöke volt a Szobafestő Mázoló Tapétázó Országos Ipartestület, házigazdája pedig a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

További információk:
keol.hu, hiros.hu

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2