9 szakmában összesen 47-en vehették át mesterlevelüket a november 10-i ünnepség keretében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. 1fő bádogos, 2 fő burkoló, 11 fő gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, 2 fő kereskedő, 12 fő kozmetikus, 10 fő kőműves, 5 fő lábápoló, 3 fő szakács, valamint 1 fő vízvezeték- és vízkészülék-szerelő számára immár nagy a felelősség. A mester megszólítás ugyanis komoly elismerés – fogalmazott köszöntőjében Gaál József, a kamara elnöke, aki hozzátette: hogy a mesterképzést a kamara szervezi, minőségi és etikai garanciát jelent.

A rendezvényt megnyitó Ördög Dóra kiemelte: a mester cím a tisztességes vállalkozások tekintélyének helyreállításához járul hozzá, ugyanakkor az utánpótlás-nevelés érdekében is fontos. A szakképzési igazgató felkérésére Gaál József elnök, Pivon József a kamara mestervizsgákért felelős elnöki megbízottja, valamint az adott mestervizsga-bizottság elnöke nyújtotta át a mesterlevelet az arra érdemeseknek.

„Többségünk azért kívánta megszerezni a mesterlevelet, mert tudjuk, hogy ma már csak mobil, magas képzettségű, korszerű kompetenciák készségszintű birtoklásában élen járó, a változó munkakörülményekhez rugalmasan alkalmazkodni tudó szakemberekként állhatjuk meg helyünket a világban. Tanulóképzéshez szükséges ismereteket szereztünk, így mostantól a duális képzésbe is bekapcsolódhatunk, és ne feledjük, egyéb jogszabályoknak is feltétele e jogosítvány megszerzése.” – így fogalmazott Markó Anikó kozmetikus mester ünnepi köszöntőjében.

A mesterlevél-átadón zárszót Tasi László mondott. A kamara kézműves alelnöke szerint folyamatos a megmérettetés. A megrendelő bizalmát el kell nyerni, majd meg is kell tudni tartani azt! Újabb kihívás egy mester életében a fiatalok képzése, az utánpótlás-nevelés. Tasi László ehhez is kívánt az új mestereknek sikereket és kitartást.

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2