Kell a jól képzett munkaerő!

Megújult a Bajai SZC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának épülete.

-Baja legértékesebb helyén áll az iskola, melynek felújítása szükséges és hasznos volt- köszöntötte a megjelenteket Horváth Anett tagintézmény-vezető az ünnepélyes átadáson.

Elismerés a WorldSkills hazai résztvevőinek

A piaci igényeket figyelembe vevő duális szakképzés kialakítása elengedhetetlen feltétele a magyar gazdaság hosszú távú sikeres fejlődésének - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter november 13-án a 2017. évi WordSkills verseny magyar résztvevőit köszöntő rendezvényen az MKIK székházában.

Vizsgaelnöki pályázatok - bejelentkezés, megújítás, bővítés

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal "Elnökök, szakértők" oldalán lehet tájékozódni a vizsgaelnöki pályázatokkal kapcsolatos teendőkről.
Részletes leírás található az új pályázatok beadásáról, a meghosszabítás módjáról, a bővítéssel kapcsolatos teendőkről és az eljárási díj befizetéséről.

Forrás: nive.hu

Szakmájuk diplomáját vehette át 47 mester

9 szakmában összesen 47-en vehették át mesterlevelüket a november 10-i ünnepség keretében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. 1fő bádogos, 2 fő burkoló, 11 fő gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, 2 fő kereskedő, 12 fő kozmetikus, 10 fő kőműves, 5 fő lábápoló, 3 fő szakács, valamint 1 fő vízvezeték- és vízkészülék-szerelő számára immár nagy a felelősség. A mester megszólítás ugyanis komoly elismerés – fogalmazott köszöntőjében Gaál József, a kamara elnöke, aki hozzátette: hogy a mesterképzést a kamara szervezi, minőségi és etikai garanciát jelent.

Kapcsolódó cikkek:

Szakképzés, de hogyan?      „Nincs új a nap alatt…”      Hétköznapi hiány(a)szakma …a szoknya, a nadrág és a varrótű     A csöpögő csap bosszúja

Talán szentimentálisnak tűnik, ha valaki arról beszél, hogy az apa a nagyapát, a fiú az apát követi a szakmában. Valamikor – nem is oly régen – egy-egy foglalkozás vagy hivatás dolgában dinasztiákat lehetett tetten érni. Ma talán ezen szakmák és hivatások szűkebb szegmentjét mutatják e klasszikusan szép folyamatnak.

Rendezvénynaptár

November 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Kamarai Videók

Legolvasottabbak

Új Széchenyi terv - banner

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó