A világutazó magyar sztárcukrász: dobostortát és Esterházyt még életében nem csinált, helyette elkápráztat

Soha nem tanult cukrászatot vagy vendéglátást, nem lépett be semmilyen cukrászszövetségbe, még csak díjakat vagy kitüntetéseket sem kapott. Sőt, Enzsöl Balázs 34 éves koráig nem is foglalkozott a fine dining-kategóriás cukrászattal, ma mégis ő a világon a műfaj legismertebb magyar képviselője. Instagramján 45,5 ezer követőt kápráztat el édességeivel, és már csaknem minden földrészen készített édességeket.

 

„34 évesen álltam neki igazán a cukrászatnak, és sosem gondoltam, hogy Michelin kategóriás étteremben fogok dolgozni, mivel sosem végeztem el a szakiskolát.”
Egy különös történet Enzsöl Balázsé. Ha érdekli, olvassa el a forbes.hu cikkét!

Fotó: Enzsöl Balázs