Átadták az Év gyára díjakat – az EMIKA Zrt. vevői elégedettségi kategóriában nyert

A GyártásTrend technológiai magazin harmadik alkalommal hirdeti meg az Év Gyára versenyt, amelynek célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát és a meghirdetett kategóriák győzteseit. Az összetett, Év Gyára díjat külön ítélik oda a 3 milliárd forint alatti, 3 és 10 milliárd forint közötti és 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek legjobbjának.
A versenyre 9 kategóriában nevezhetnek a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok, az Év Gyára díjat pedig az a gyártóegység nyerheti, amely több kategóriában a shortlistre került, és legalább egyben az első helyen végzett. A második körben egy szakértői csapat helyszíni validálást végzett, végig járta a cégeket, hogy a kérdőíven szereplő információkat személyes dokumentációval is megerősítse.
A végső döntés a szakmai grémiummal történő egyeztetést követően született meg.

Év gyára2017 –Vevői elégedettség kategóriában az EMIKA Zrt. lett.
A kalocsai székhelyű EMIKA Zrt. magyar tulajdonban lévő cég, melynek jelenleg 143 alkalmazottja van. 2017-es nettó árbevétele meghaladja a 2 milliárd Ft-ot.
A vállalat tevékenysége két fő területre koncentrálódik, az egyik a fémmegmunkálás, amelynek keretében préselt, hegesztett és/vagy összeszerelt autóipari fémalkatrészeket gyártanak, a másik a világítástechnikai szegmens, amely magába foglalja a korszerű, megbízható, energiatakarékos, környezetbarát, EMIKA márkanévvel forgalmazott saját tervezésű lámpatestek gyártását és értékesítését is. A megnövekedett kereslet kiszolgálásához egy új, nagy sebességű LED univerzális szerelőlap gyártósort is beüzemeltek. A fejlesztés eredményeképpen az új gyártósoron 2020-ra körülbelül 1,2 millió darab alkatrészt fognak évente előállítani, ami közel 400 millió forintos éves árbevételt jelent.
Már 25 éve szállítanak fémmegmunkáló gyáregységükből minőségi alkatrészeket, első körös beszállítóként a Magyar Suzuki Zrt-nek. Kiemelt projekttevékenységük egyik legnagyobb eredménye, hogy 2016 év végére a Gestamp csoport beszállítóivá váltak, megteremtve ezzel a fémipari stratégiai több lábon állást.
Az első igazi megmérettetést jelentő sorozatgyártás 2017. év elején indult el, amelynek keretében Porsche, Peugeot, Audi, VW, Opel és Dacia alkatrészeket gyártanak, és szállítanak vevőjük számára. Ez az üzlet 31 féle új alkatrészt és több mint 1 millió euró éves árbevételt jelent.
A 2017-es év valódi vízválasztó esztendő volt a vállalat életében, hiszen a tervezett 472 millió forintos beruházási keretből egy másik kapacitásbővítő projekten is dolgoztak. Egy 800 tonnás nagyasztalú prést szalagfeldolgozó egységgel egy új csarnokba telepítettek, terveik szerint az idei év harmadik negyedében már ezen a gépen is elindul a termelés.
A vállalat elmúlt években nyújtott teljesítménye, az elért eredmények, az elmúlt évek beruházásai (581 millió forint hét év alatt), és a jelenleg folyó 472 millió forintos kapacitásbővítő beruházásaik jó alapot adnak ahhoz, hogy derűsen nézzenek a jövőbe.
“Elégedett vevő, környezet és munkabiztonság, kimagasló minőség!” – összességében így foglalható össze az Emika filozófiája. 2011 óta a vállalat tudatosan fókuszál vevőközpontú folyamataik optimalizálására. Jelmondatuk: „Egyre jobban, egyre hatékonyabban!” Ezt a KAIZEN módszernek is tulajdonítják; éves szinten a körülbelül 70 beadott KAIZEN javaslatból átlagosan 40-et sikeresen be is vezetnek, javítva ezzel folyamataik biztonságát, eredményességét.
A céget 2010-től Dr. Szmola J. Ernő vezérigazgató irányítja. Munkája során mindig a konkrét eredményt, a mérhetőséget, a minőséget és a biztonságot tartja szem előtt. Nős, négy fiúgyermek édesapja, öt unokája van.

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2