A fő cél az, hogy egységes elektronikus közbeszerzési rendszer legyen – fogalmazott dr. Mezősi-Keszericze Andrea, a Csendes Consulting Zrt.
stratégiai és szakmai igazgatója, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó azon a tájékoztató rendezvényen, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett az érintetteknek, a vállalkozásoknak, segítve a témában az eligazodást.

Az újítás eredményeképpen egy közbeszerzési eljárás teljesen nyomon követhető lesz – hangzott el az előadáson. Az ajánlatkérőknek nagyobb kihívást jelent majd kezelni ezt a meglehetősen komplex rendszert. Nagyon komoly regisztrációs követelmények lesznek érvényben.
A vállalkozóknak regisztrálniuk kell. Szigorú rendszer lép életbe SMS-es azonosítással. Az elektronikus közbeszerzési rendszer az ajánlattevőnek mindenképpen a segítségére van – hangsúlyozta dr. Mezősi-Keszericze Andrea.
2018. április 15-től tehát kötelezően alkalmazandó lesz az elektronikus közbeszerzési rendszer. A szaktanácsadó kiemelte: ez mindkét oldalról regisztrációs kötelezettséggel jár. Az újítás felgyorsítja majd a közbeszerzés folyamatát. Jól nyomon követhető lesz, és egyszerűbb is. Gyorsabbak zajlanak majd az eljárások. A kilengésekre pedig nem lesz lehetőség!
Az iparkamara által szervezett rendezvényen közbeszerzési alapismeretekre is szert lehetett tenni.
A szakember megítélése szerint a közös gondolkodás és fejlesztés eredménye az lesz, hogy jól és hatékonyan fog működni a rendszer. Ehhez mintegy fél évre van szükség.

A témáról olvashat még a hiros.hu és a keol.hu hírportálokon.

Rendezvénynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2