A Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője már javában zajlik Budapesten. Bács-Kiskun megye 12 kiváló tanulónak szurkolhat. A területi kamarák a pályaorientációs tevékenység keretében pályaválasztás előtt álló általános iskolai, valamint középiskolai diákokat utaztatnak a versenyre, hogy megismerkedhessenek a különböző szakmákkal.
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mintegy 600 tanulót kísért el. A gyerekek Bajáról, Jánoshalmáról, Kalocsáról, Kecskemétről, Kiskunhalasról és Lajosmizséről, összesen 14 iskolájából indultak el az SZKTV-re kísérő tanáraikkal és a kamara pályaorientációs munkatársaival.

A Szakma Sztár Fesztivált 2008 óta rendezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A Szakma Sztár Fesztivál keretein belül zajlanak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntői.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elfogadásra kerülő Versenyfelhívás és Versenyszabályzat kiadása után lehet jelentkezni a versenyre előző év december közepéig országos szinten. A jelentkezők mindig a meghirdetett szakmák végzőseiből kerülnek ki.

Az elődöntők 2019. januárjában zajlottak. Az írásbeli vizsgákat megyénként bonyolították le a területi kamarák, országos szinten 6841 fő részvételével.

Ezt követően került sor a válogató versenyekre február hónapban, ahol 508 tanuló mérhette össze gyakorlati tudását.

A döntő a Hungexpo Rendezvényközpont D, F, G pavilonjaiban kerül megrendezésre, ahol nyílt standokon végzik a gyakorlati vizsgafeladatokat a versenyzők, amit testközelből követhetnek a látogatók. A döntőben 229 fő hazai versenyzővel, 107 szakképző intézményből és 3 fő határon túli versenyzővel találkozhatunk.

Az idei a XII. Szakma Sztár Fesztivál, melyen összesen 52 szakképesítés képviselteti magát.

Aki jól szerepel a versenyen, az akár mentesülhet a szakképesítő vizsga alól, ha pedig kimagasló az eredménye, akkor meghívást kap a Skills versenyek válogatóira.


Rendezvénynaptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kamarai Videók

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

logo

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

MVP logo GINOP2