A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megállapodást kötött annak érdekében, hogy a szálláshely-szolgáltatásban érdekelt kkv-k egy átfogó digitális szemléletformálással kiegészített segítséget kapjanak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz való csatlakozáshoz. Az MTÜ és a Modern Vállalkozások Programja közös országos vándorbemutatójának Bács megyei állomásán Gaál József kamarai elnök köszöntötte ezekkel a gondolatokkal a megjelent vállalkozásvezetőket.

A turizmusban érdekelt vállalkozások esetében is kiemelten fontos, hogy naprakész adatokkal szolgáljanak. A leendő vendéget pontosan kell tájékoztatni arról, hogy milyen szolgáltatásra számíthat – fogalmazott
Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért- és vendéglátásért felelős igazgatója. A naprakész információs adatbázis a regisztráció által fog megvalósulni. Az adatokat kizárólag szoftveren lehet majd szolgáltatni. A rendszer jogszabályi háttere már készen áll.

2020. január 1-jétől csak úgy üzemelhet szálláshely Magyarországon, ha rendelkezik a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz kapcsolódó szoftverrel, és az adatszolgáltatást teljesíti.

Előadásában Szabó Áron kiemelte: a turizmusfejlesztéssel a kormány célja az, hogy a versenyképességet növelje. Ennek érdekében 2020. január 1-jétől a szálláshely áfája 5 százalékra fog csökkenni. Ehhez kapcsolódik még 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás. Innentől kezdve egy önfenntartó folyamat veszi kezdetét.
Mobiltechnológia, adatelemzés információs technológia. A szálláshelyek esetében ez a három tényező szolgálja leginkább a fejlődést – fogalmazott az igazgató. A szektor fehérítését is kiemelte. Minden szereplő érdeke, hogy egy fair verseny alakuljon ki.

A rendezvényen a vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségről szóló tájékoztatás mellett neves szakági előadók, infokommunikációs szakértők és cégek mutatták be a legújabb digitalizációs trendeket, ágazati megoldásokat, pályázati lehetőségeket.

Analóg egyhelyben topogás vagy digitális fejlődés? Ezt az eldöntendő kérdést pedig Ballai Máté IKT tanácsadó (Modern Vállalkozások Programja) tette fel. Előadásában a kkv-k számára biztosított informatikai támogatási lehetőségeket vázolta.


Rendezvénynaptár

September 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Csaladbarat hely vedjegy munkahely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Csaladbarat hely vedjegy szolgaltato hely WEB SZSZ2020 allo webes felhasznalas

Kamarai Videók

Várható események

No events

evszazadokoroksege

Új Széchenyi terv - banner

logo

Intelligent Energy EU - logó

tamop234

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó

Kiemelt partnerek

Pályázati tanácsadók

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - logó

MVP logo GINOP2

web banner 650x650

Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ - logó